Ilie Stan a fost dat afara si inlocuit cu Stefan Stoica pe banca tehnica a Gloriei dupa ce dezvaluise ca Gigi Becali finanteaza echipa.

Ilie Stan este primul antrenor demis in actuala editie de campionat, din care abia s-au consumat trei etape. In locul sau a fost numit la Gloria Buzau fostul tehnician al Craiovei Stefan Stoica, preferat lui Aurel Sunda, cu care de asemenea s-au purtat negocieri. Motivul oficial a fost ca acesta nu a putut explica excluderea din lot a patru fotbalisti (Popliaca, Chirciu, Jaber si Voicila), insa, tinind cont de faptul ca Gloria obtinuse prima victorie din Liga 1, mai mult ca sigur concedierea sa are legatura cu declaratiile despre implicarea financiara a lui Gigi Becali la echipa. Stan tinuse sa-i multumesca finantatorului de la Steaua pentru sprijinul financiar fara de care echipa ar fi in faliment, dind in vileag o ilegalitate, retractata ulterior, deoarece o persoana nu poate controla doua cluburi din aceeasi competitie.

Stefan Stoica trebuie sa rupa contractul cu Universitatea pentru a putea semna cu Gloria Buzau. „Mai am de primit ceva bani din contractul cu Universitatea Craiova, insa nu voi depune memoriu. Craiova este si va ramine echipa mea de suflet. Voi merge la club la Universitatea si sint convins ca ma voi intelege cu cei de acolo pe cale amiabila", a spus Stoica, al carui contract cu Universitatea expira in vara anului viitor. Situatia ar putea fi insa mai dificila, deoarece Stoica este singurul tehnician din stafful oltenilor care detine licenta Pro, obligatorie pentru formatiile din primul esalon.

Zilele lui Florin Cioroianu la Universitatea Craiova par numarate, daca ar fi sa ne luam dupa spusele lui Mircea Radulescu si zvonurile cu privire la tratativele secrete cu Sorin Cirtu. „La capitolul staff tehnic, Universitatea nu e in legalitate. Si asta nu de ieri, ci de la inceputul campionatului. Am aratat clementa pana acum, dar nu vrem sa cream un precedent. Am luat deja o prima masura potrivit Regulamentului. Am amendat clubul Universitatea cu 10.000 de lei noi. Asteptam 30 de zile, iar daca intre timp nu prezinta un contract de avizare cu un antrenor cu licenta Pro, trecem la urmatoarea sanctiune cuprinsa in Statute si Regulamente: neprogramarea echipei in campionat", a declarat seful antrenorilor din Romania.