Lupoaica romana singereaza ranita de coltii mici si vicleni ai ciinilor atelajului lui Borcea. Lazio va incepe meciul de la Bucuresti din afara Ligii Campionilor.

Cornel Dinu va marturisi, probabil, ca rezultatul de pe Olimpico s-a dec
Lupoaica romana singereaza ranita de coltii mici si vicleni ai ciinilor atelajului lui Borcea. Lazio va incepe meciul de la Bucuresti din afara Ligii Campionilor.

Cornel Dinu va marturisi, probabil, ca rezultatul de pe Olimpico s-a decis in dimineata meciului, cind jucatorii au vizitat Vaticanul. Atunci, privirea lui Lobont s-a incarcat cu albastrul frescei Judecatii de Apoi a lui Michelangelo, iar aripile ingerilor i-au inspirat zborul dintr-un colt in altul al portii Raiului Champions League. Pe bulevardele din centrul apararii dinamoviste, Lazio a urcat cu toate liniile. Chiar si atunci cind au ramas in opt jucatori de cimp, romanii au continuat sa descarce val dupa val pe plaja goala din careul dinamovist. E limpede, dupa jocul tur, ca Lazio e o echipa care se descurca mai degraba pe spatiile largi ale contraatacului. Rednic s-a retras deliberat dupa golul uluitor al lui Danciulescu, inchizind culoarele pentru viteza lui Pandev sau Rocchi. Din pacate, in atac au mai ramas in lupta doar plonjoanele de admitere la Teatru ale lui Claudiu Niculescu si zvicnetul frumos al lui Izvoranu. Rezultatul e mult peste economia jocului si e nesperat pentru palmaresul general din confruntarea cu echipele italiene. Rodajul inceputului de campionat, gripat sec de dusul rece vasluian, n-a constituit avantajul pe care sconta antrenorul nostru. Dinamo n-a legat jocul, iar accidentarile playmaker-ilor Zicu si Oprita au taiat mult din posesia mingii. Singur Cristea a indraznit sa treaca de citeva ori centrul terenului, cu capul sus si mingea la picior.

Borcea a afirmat doct ca principala problema, dupa meciul tur, o constituie accidentarea lui Nastase, dar eu indraznesc sa cred ca trebuie sa-i multumeasca Cerului pentru sansa asta. O solutie improvizata va fi cu siguranta mai eficienta decit rostogolirile stingace prin saisprezecele propriu ale celui supranumit Pepene. Necazul cel mare pentru finantatorii dinamovisti va veni insa abia daca Dinamo se califica pentru grupe. Atunci vor constata surprinsi ca macheta pe care o tot arata inspectorilor UEFA de vreo cinci-sase luni incoace nu e destul de incapatoare sa le gazduiasca si meciurile, ci doar imaginatia! Pentru grupe e nevoie de o arena reala. Ruina stadionului National, ramas nedemolat de dinamovistul Videanu, ca o solutie de rezerva, e foarte departe de standardele admise. Cu tot devotamentul de care e in stare maestrul zugravelilor institutiilor bugetare-onor finantatorul dinamovist Vasile Turcu!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.