MasterCard a inregistrat pentru cel de-al doilea trimestru o crestere de peste 10% a volumului brut de tranzactii pe cardurile de credit MasterCard, se arata intr-un comunicat. Marca Maestro apare pe mai mult de 292 milioane de carduri, ceea ce repre
MasterCard a inregistrat pentru cel de-al doilea trimestru o crestere de peste 10% a volumului brut de tranzactii pe cardurile de credit MasterCard, se arata intr-un comunicat. Marca Maestro apare pe mai mult de 292 milioane de carduri, ceea ce reprezinta o crestere de 4,7%. Pana la data de 30 iunie 2007, MasterCard a emis 164 de milioane de carduri MasterCard (excluzand Maestro si Cirrus) catre institutiile financiare cliente MasterCard din Europa. Posesorii de carduri din regiune au realizat 1.390 milioane de tranzactii in cel de-al doilea trimestru din 2007 si au utilizat cardurile lor MasterCard la opt milioane de locatii de acceptare din intreaga Europa. “Rezultatele pe care le anuntam arata ca afacerea noastra in Europa este puternica, iar regiunea continua sa fie una din zonele cu o contributie semnificativa la succesul MasterCard la nivel global", a declarat Javier Perez, presedintele companiei MasterCard Europe. "Produsele inovatoare stau la baza activitatilor noastre in Europa. Un exemplu in acest sens il constituie extinderea programelor de plati contactless 'Tap & Go' in mai multe tari, printre care Marea Britanie si Spania”. MasterCard a anuntat in mai lansarea in Marea Britanie a platilor contactless care permit consumatorilor sa plateasca cu cardurile PayPass 'Tap & Go' in cursul acestui an.“Pentru a ne asigura ca toti clientii vor beneficia in continuare de solutiile noastre inovatoare de plata, in cea de-a doua jumatate a anului 2007 ne vom dubla eforturile pentru a ne asigura ca Zona Unica de Plata Euro (Single Euro Payments Area - SEPA) va deveni disponibila din ianuarie 2008”, conchide Javier Perez.Lansarea SEPA va stimula competitia in segmentul platilor, iar cei care vor avea de castigat vor fi consumatorii, comerciantii si bancile, dar si intreaga zona economica Euro. In Europa, marcile Maestro si Cirrus apar pe peste 292 milioane de carduri, in crestere cu 4,7% in comparatie cu al doilea trimestru din 2006. Consumatorii pot acum efectua cumparaturi cu cardurile lor Maestro la peste 6,5 milioane de locatii ale comerciantilor din intreaga Europa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.