"Marea Neagra se constituie intr-o zona de securitate extrem de importanta atat pentru Romania, cat si pentru statele membre NATO si statele membre ale UE", a declarat presedintele Traian Basescu. Seful statului a adaugat ca Romania va fi o tara care
"Marea Neagra se constituie intr-o zona de securitate extrem de importanta atat pentru Romania, cat si pentru statele membre NATO si statele membre ale UE", a declarat presedintele Traian Basescu. Seful statului a adaugat ca Romania va fi o tara care va milita pentru o Mare Neagra sigura, o tara care sa asigure transferul de resurse energetice spre Europa si care va pretui sansa de a avea iesire la mare. Potrivit lui Basescu, in perioada urmatoare, fortele navale romane vor continua procesul de modernizare si dotare.
Seara, Prefectura Judetului Constanta a invitat oficialitatile la o receptie. Seful statului a petrecut la Neptun, alaturi de unii dintre fostii colegi ai promotiei 1976 ai Facultatii de Marina Civila, specializarea Navigatie si Transporturi. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.