Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, a vorbit, ieri, in cadrul liturghiei dedicate sarbatoririi Sf. Maria la Manastirea Nicula, despre poluare si s-a intrebat cine are interes ca Romania sa instraineze mina de aur din Muntii Apuseni, informeaza
Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, a vorbit, ieri, in cadrul liturghiei dedicate sarbatoririi Sf. Maria la Manastirea Nicula, despre poluare si s-a intrebat cine are interes ca Romania sa instraineze mina de aur din Muntii Apuseni, informeaza Rompres. Mitropolitul a amintit ca, de peste tot, "ne vin semnale prin care suntem avertizati asupra otravii care ajunge in mancarea pe care o punem pe masa si in apa pe care o bem, insa aceasta stricaciune a fost produsa tot de om, care a desfigurat pamantul primit in dar de la Dumnezeu". Legat de acest subiect, Bartolomeu Anania spus ca va relua anul acesta problema Rosiei Montane, deoarece, in ciuda faptului ca, lunile trecute, toate bisericile din Transilvania, indiferent de cult, au cerut autoritatilor sa opreasca acest proiect, totusi, nimic nu s-a facut.
Bartolomeu Anania a facut un apel la politicienii aflati, ieri, la slujba de Adormirea Maicii Domnului de la Nicula, sa sprijine lupta impotriva proiectului de exploatare a minei de aur si sa opreasca acest proces "criminal asupra Muntilor Apuseni".
Mitropolitul s-a intrebat astfel cine are interes ca Romania sa piarda acest zacamant, care se afla in tara noastra de la inceputul pamantului si care nu consuma nimic, dar care, in vremuri grele, ar putea sa-i salveze pe romani.
Inaltul ierarh vrea sa stie daca in Romania nu se gandeste nimeni ca si pe aceste meleaguri pot veni vremuri de restriste pentru popor, iar Rosia Montana este "a noastra" si nu trebuie sa o instrainam pentru cativa bani, mai ales ca, din aceasta afacere, statul roman castiga foarte putin.
Metode diabolice
Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Bartolomeu Anania, a acuzat ca prin metode diabolice, televiziunea savarseste o crima lenta asupra romanilor, ale caror suflete le otraveste cu productii care le schimba in final personalitatea, facandu-i violenti si rai. "Devenim un popor de salbatici si de nesimtiti. (...) Sa nu credeti ca am ceva impotriva televiziunii. Am si eu televizor acasa, am si telefon, am si calculator pe care lucrez zilnic", a spus Anania.
IPS Bartolomeu a spus ca nu exista zi in care sa se uite la televizor si sa nu vada crime, sange, violenta, lucruri care se rasfrang asupra oamenilor, mai ales a celor mai tineri. "Televiziunea nu doar ca polueaza, dar schimba personalitatea. Este o tehnica diabolica, prin care oamenii nu mai fac deosebirea intre ce e bun si ce e rau. Rolul mass-media este acela de a informa populatia corect", a mai spus Bartolomeu Anania. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.