Fostul secretar de stat in Ministerul Economiei, Cosmin Popescu, cere AVAS sa intervina in procesul de faliment al Societatii de Inchidere si Conservare a Minelor, pentru a prelua direct datoriile Complexului Energetic Rovinari. Astfel s-ar evita tra
Fostul secretar de stat in Ministerul Economiei, Cosmin Popescu, cere AVAS sa intervina in procesul de faliment al Societatii de Inchidere si Conservare a Minelor, pentru a prelua direct datoriile Complexului Energetic Rovinari. Astfel s-ar evita transferul de actiuni spre firma lichidatoare, iar statul ar ramane cu 30% din actiunile Complexului. Recent, Laurentiu Ciurel, directorul general Rovinari, tragea un semnal de alarma in privinta unei privatizari pe sub mana a complexului. Dupa "spargerea" Companiei Nationale a Lignitului Oltenia si crearea a patru entitati, respectiv SNLO si Complexurile Energetice Turceni, Rovinari si Craiova, datoriile au fost preluate de Societatea de Inchidere si Conservarea Minelor. Datoriile s-au impartit pe fiecare entitate, si trebuiau recuperate de la acestea, apoi valoarea lor se transforma in actiuni. Acest lucru nu s-a intamplat decat la SNLO, iar ICM a intrat in faliment, asa incat lichidatorul judiciar, o firma din Craiova are toate sansele sa preia Rovinari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.