In editia de astazi a Ziarului ZIUA, colegii mei de la Departamentul de Investigatii au titrat, pe prima pagina: "Bucatarul mafiei", o surprinzatoare dezvaluire. In vizor, cunoscutul si popularul politician Cristian Boureanu. Avem de-a face cu un pol
In editia de astazi a Ziarului ZIUA, colegii mei de la Departamentul de Investigatii au titrat, pe prima pagina: "Bucatarul mafiei", o surprinzatoare dezvaluire. In vizor, cunoscutul si popularul politician Cristian Boureanu. Avem de-a face cu un politician tanar, inteligent, cultivat. Lipsit de emotivitate in fata camerelor de luat vederi. Spontan si agresiv, de cate ori este necesar. De unde pana unde asemenea exprimari elogioase la adresa unui personaj despre care ziarul pe care il conduc scrie ceea ce scrie azi pe pagina intai? Nu cumva avem de-a face cu o contradictie in termeni? Sau cu o inconsecventa, sub aspect editorial?
Analizand cazul Cristian Boureanu, infaptuim un act gazetaresc a carui complexitate este pe masura unei realitati in care nu exista ingeri si demoni. Ci doar oameni mai mult buni sau mai mult rai. Este adevarat ca, asa cum este si normal in cazul unui om politic care se bucura de o notorietate impresionanta, reporterii de investigatii sunt preocupati sa afle si adevaruri incomode, dar, pe de alta parte, pana cand indiciile sau probele jurnalistice nu vor fi confirmate pe deplin, politicianul se poate bucura de prezumtia de nevinovatie. Mai mult chiar, ii putem ridica si o minge la fileu. Prin care incercam sa compensam pierderea de imagine, creata prin dezvaluire. Si mai ales pentru ca in PLD, acum, are loc o cursa contra cronometru. Extrem de complexa. Si nu vrem sa fim suspectati ca am face jocurile lui Stoica impotriva lui Boureanu. Cel mai nou partid din Romania se afla intr-un important punct de rascruce. Vor reveni la putere liberalii grupati in PLD, alaturi de Partidul Democrat, in eventualitatea in care prezidentialii castiga alegerile? Daca PLD nu va gasi o formula convenabila de coabitare cu PD, are o alternativa in ceea ce priveste atingerea pragului electoral? Oricat ar parea de straniu, raspunsul la asemenea intrebari depinde si de rezultatul bataliei politice interne in care este angajat Cristian Boureanu. Care ce si-ar mai putea dori, fiind vicepresedinte, decat cea mai inalta functie in partid?
Simplificand scenariile legate de PLD, putem spune ca, daca acest partid nu va gasi repede o formula prin care sa se agate de Partidul Democrat, sansele de a supravietui politic, prin ocuparea unor pozitii in viitorul Parlament al Romaniei, sunt minime. Daca nu cumva chiar nule. In timp ce, daca PLD se va alia cu PD, atunci, mai devreme sau mai tarziu, liderul acestui partid, Theodor Stolojan, va pleca. Nu fiindca va fi debarcat. Ori "aruncat pe horn". Stolojan va pleca pur si simplu, intrucat, intr-o formula sau alta, va face echipa cu Traian Basescu. El spera, asa cum seful statului i-a promis, ca va fi premier. In aceste conditii, conducerea PLD a devenit, asa cum este firesc in politica, un camp de disputa. In acest moment, tinand cont de notorietatea personajelor, de experienta si de forta lor politica reala, nu sunt decat trei pretendenti: Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur si Cristian Boureanu. Ce sanse are cel din urma?
Adjudecarea conducerii PLD depinde, in buna masura, de modul in care se desfasoara cea mai importanta batalie purtata, in aceste zile, in interiorul partidului. Batalia pentru Bucuresti. Pentru ca, la fel ca si in cazul altor partide, cine conduce cea mai importanta organizatie face jocurile. Este tinta pe care si-a fixat-o Boureanu pentru a-l invinge pe Stoica, facandu-si-l, in acelasi timp, aliat pe Flutur.
Nu este deloc exclus ca astazi Biroul Executiv National sa ia in calcul un interimat pentru conducerea organizatiei de Bucuresti. Numindu-l presedinte pe Boureanu. Daca si numai daca acesta este suficient de puternic pentru a forta un asemenea deznodamant, evitand procedura de vot. Pentru care nu este inca suficient de pregatit. Si unde ar putea resimti dureros talpile puse de vicleanul Stoica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.