Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" va avea premiera in Romania la 14 septembrie, iar realizatorii planuiesc un tur al tarii cu aceasta pelicula, in judetele in care nu mai exista cinematografe functionale, a anuntat miercuri seara la Festiv

Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" va avea premiera in Romania la 14 septembrie, iar realizatorii planuiesc un tur al tarii cu aceasta pelicula, in judetele in care nu mai exista cinematografe functionale, a anuntat miercuri seara la Festivalul Anonimul regizorul Cristian Mungiu, informeaza Mediafax. "In Romania mai sunt doar 35 de sali de cinema. Jumatate din judetele tarii nu mai au nici un cinematograf. Am profitat de mica simpatie fata de persoana mea, din acest moment, si am mobilizat sprijinul unor parteneri. Vom face un fel de tur cu acest film in casele de cultura sau in alte locuri unde poate fi aratat, la Vaslui sau altundeva", a spus Mungiu dupa proiectia lungmetrajului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" la Festivalul Anonimul din Delta Dunarii (13-19 august, Sfantu Gheorghe). Potrivit lui Cristian Mungiu, turul prin tara al filmului sau premiat cu Palme da€™Or urmeaza sa cuprinda 15-20 de orase. Acestea se vor adauga celor in care "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" va fi distribuit prin reteaua existenta de cinematografe private sau de stat.  In camping. La cea de-a patra editie a Festivalului Anonimul, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a fost proiectat intr-un camping plin cu spectatori, in prezenta regizorului, a actorilor Anamaria Marinca, Vlad Ivanov si Luminita Gheorghiu, a scenografei Mihaela Poenaru si a directorului de imagine Oleg Mutu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.