Atributiile MEF in domeniul publicitatii vor fi extinse. "In vederea stoparii si combaterii publicitatii inselatoare si a respectarii dispozitiilor privind publicitatea comparativa, in interesul comerciantilor si al concurentilor, acestia pot sa sesi
Atributiile MEF in domeniul publicitatii vor fi extinse. "In vederea stoparii si combaterii publicitatii inselatoare si a respectarii dispozitiilor privind publicitatea comparativa, in interesul comerciantilor si al concurentilor, acestia pot sa sesizeze Ministerul Economiei si Finantelor", se spune in proiect. Comerciantul prejudiciat poate sa se adreseze si instantei, daca publicitatea inselatoare si cea comparativa ilegala determina daune patrimoniale sau morale. Reglementarile actuale stabilesc amenzi cuprinse intre 500 de lei si 4000 de lei. Proiectul de act normativ transpune prevederile unei directive a Parlamentului European si Consiliului Uniunii Europene din 12 decembrie 2006 privind publicitatea inselatoare si comparativa. Prevederile nu vor fi aplicate in cazul publicitatii difuzate in cadrul programelor de radiodifuziune si televiziune, care se supune legii audiovizualului, iar la momentul intrarii in vigoare a actului normativ vor fi abrogate cele privind publicitatea inselatoare si comparativ ilegala. "Publicitatea trebuie sa fie decenta, corecta, onesta, sa nu creeze confuzie, sa fie conforma uzantelor comerciale cinstite, fara a constitui un comportament neloial al comerciantului care isi face publicitate", se mentioneaza in proiect.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.