Grupul farmaceutic elvetian Roche a incheiat un acord cu producatorul de medicamente generice Actavis, din Islanda, privind vanzarea a trei produse farmaceutice care au generat vanzari cumulate de 117,3 milioane dolari in 2006.Potrivit termenilor aco
Grupul farmaceutic elvetian Roche a incheiat un acord cu producatorul de medicamente generice Actavis, din Islanda, privind vanzarea a trei produse farmaceutice care au generat vanzari cumulate de 117,3 milioane dolari in 2006.Potrivit termenilor acordului, drepturile de productie pentru medicamentele Bezalip si Rapilysin, utilizate pentru afectiunile cardio-vasculare, precum si pentru produsul pentru afectiuni dermatologice Neotigason, vor fi preluate de Actavis. Termenii financiari ai tranzactiei nu au fost dezvaluiti.Roche va continua sa distribuie cele 3 produse in America Latina sub licenta Actavis, ceea ce va intari prezenta grupului pe pietele din aceasta regiune. Actavis are deja unul dintre cele mai puternice portofolii din industria medicamentelor generice, cu peste 650 de produse existente pe piata si peste 350 de produse (aproximativ 200 de molecule) in curs de dezvoltare si inregistrare. Achizitia acestor produse completeaza portofoliul de produse Actavis, aflat intr-o dezvoltare rapida.Compania elvetiana este prezenta in Romania de peste zece ani, prin reprezentanta Roche Romania, si activeaza in arii terapeutice precum oncologia, tratamentul anemiei, obezitatii si transplant. Roche este a doua companie de pe piata farmaceutica romaneasca, detinand 7,1% din totalul vanzarilor de medicamente inregistrate in anul 2006.Actavis este una dintre companiile de top din industria farmaceuticelor generice specializata in dezvoltarea, productia si comercializarea medicamentelor generice. Cu sediul central in Islanda, compania are 11.000 de angajati, in 39 de tari ale lumii.Actavis estimeaza vanzari totale in 2007 de 1,6 miliarde euro, aproximativ o treime din aceasta cifra datorandu-se vanzarilor in SUA. Numai in Statele Unite, in 2006, compania a depus 38 de solicitari de autorizatii de punere pe piata de tip ANDA (procedura simplificata de inregistrare a produselor farmaceutice). Pentru 2007 Actavis estimeaza sa realizeze alte 40 - 45 de inregistrari si 18 - 20 lansari de produse.Actavis a cumparat, in luna martie a anului trecut, singurul producator de oncologice din Romania, Sindan Pharma, in urma unei tranzactii de 147,5 milioane de euro.Din 1999 pana in prezent, Actavis a achizitionat 25 de companii farmaceutice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.