Seful Politiei Romane, chestorul Dan Fatuloiu, a dispus o ancheta la Inspectoratul din Constanta, in urma unei sesizari din editia curenta a „Academiei Catavencu".

Tarnizia Petcu, purtator de cuvint al Inspectoratului General al Politiei (IGP), a declarat pentru Cotidianul ca „Dan Fatuloiu, chestor principal, a dispus ieri-dimineata, la prima ora, efectuarea unei anchete interne la Politia Constanta". El s-a sesizat in urma anchetei publicate in editia curenta a „Academiei Catavencu", unde era dezvaluit un caz susceptibil de coruptie in care era implicat comisarul Adrian Feraru, seful Biroului Siguranta Publica la Politia Portului Constanta. Petcu a explicat ca doar IGP poate decide o astfel de investigatie pentru ca Politia Transporturi se subordoneaza conducerii centrale.

Conform „Academiei Catavencu", Adrian Feraru ar fi cerut patroanei unei firme, care reclamase furtul unui camion, „sa colaboreze pe viitor cu o firma din domeniul transporturilor, o firma tare, care-i a unui sef de la Politia Rutiera Constanta", mai precis firma PITI MOL TRANS, controlata de Gheorghe Buzescu, seful Biroului de Siguranta Circulatiei. Aceasta in conditiile in care Feraru ii identificase deja pe hoti, care au fost filmati in momentul furtului. Desi „afacerea" era superatractiva, pentru ca patroanei respective i-a fost promisa inclusiv „protectia" politiei impotriva unor eventuale amenzi, aceasta a preferat sa faca public cazul. Filmul „flagrantului", inregistrat de reporterul Alexandru Cautis cu camera ascunsa, poate fi accesat pe site-ul revistei, www.catavencu.ro.