Timp de saptesprezece ani, criticul a fost directorul Muzeului National al Literaturii Romane.

Dan Alexandru Condeescu, directorul Muzeului National al Literaturii Romane, a incetat ieri din viata, la virsta de 57 de ani. Timp de saptesprezece ani, Condeescu, care a fost critic literar, istoric si editor, a condus institutia de pe Bulevardul Dacia, iar din 1992 a fost redactor-sef al revistei muzeului, „Manuscriptum".

Alexandru Condeescu a incercat sa deschida cit mai mult muzeul catre public si sa asigure vizibilitatea scriitorilor organizind colocvii, conferinte si spectacole de lectura. Tot el este cel care a infiintat Editura Muzeului Literaturii Romane si a organizat expozitii prin care sa apropie publicul din tara si din strainatate de literatura romana. Printre cele mai importante au fost „Avangarda Romaneasca", prezentata in cadrul expozitiei internationale de la Bonn, „Europa-Europa", in 1994, „Poezia romaneasca, de la clasici la postmoderni" (New York, 2000) sau „Mircea Eliade" (Venetia, 2007).

Pe linga activitatea din cadrul Muzeului Literaturii, Condeescu a continuat sa scrie eseuri, studii de critica si istorie literara si sa publice articole in presa culturala. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al ASPRO.

Funeraliile vor avea loc vineri, 17 august, ora 13.00, la Cimitirul Sfinta Vineri.