In acesta seara, dupa manifestarile speciale pentru Ziua Marinei, presedintele se va intalni, la Neptun, cu fostii colegi de la Facultatea de Marina Civila, specializarea Navigatie si Transporturi Maritime, promotia 1976. Pe Faleza Cazino din Constanta, pe platoul din fata Comandamentului Flotei, se vor desfasura tot astazi, de la ora 10.00, cele mai importante manifestari prilejuite de Ziua Marinei.
Alaturi de circa 10.000 de persoane, constanteni si turisti, oficialitatile vor urmari ridicarea pavilionului pe catargul din dreptul Comandamentului, ridicarea pavilionului si a marelui pavoaz la navele acostate la cheu, intonarea imnului de stat si tragerea a 21 salve de salut. Se vor depune ancore de flori in mare in memoria marinarilor disparuti, iar un sobor de preoti va oficia o slujba religioasa.
Zeul Neptun va sosi cu alai de vestale de pe mare, dupa acest moment festivitatile fiind declarate deschise oficial cu exercitiile demonstrative prezentate de navele Marinei Militare, jocuri marinaresti pe apa, faleza si pe nava Marina, vizitarea expozitiei de tehnica militara amenajata pe faleza, marsul Fanfarei militare, spectacolul muzical in Piata Ovidiu, focuri de artificii si retragerea cu torte prin centrul vechi al Constantei, inainte de miezul noptii. La jocurile marinaresti de pe nava Marina vor putea participa turistii, care vor fi rasplatiti cu premii-surpriza.(D.M.)