Realizarea retelei metropolitane de fibra optica necesita investitii estimate la 202 milioane euro, suportate in intregime de firma care va castiga licitatia. La licitatia de ieri s-a prezentat doar un singur ofertant din cele 24 de firme care au cum
Realizarea retelei metropolitane de fibra optica necesita investitii estimate la 202 milioane euro, suportate in intregime de firma care va castiga licitatia. La licitatia de ieri s-a prezentat doar un singur ofertant din cele 24 de firme care au cumparat caietele de sarcini.
Castigatorul licitatiei, chiar daca s-a prezentat un singur ofertant va fi desemnat peste doua saptamani. UTI Systems este firma care a castigat licitatia si pentru sistemul de ticketing al RATB si Metrorex.
Castigatorul proiectului se va ocupa, pe langa administrarea retelelor de telecomunicatii cu fibra optica din Bucuresti, si de elaborarea sistemului de management al traficului, managementul dezastrelor sau managementul informational din cadrul municipalitatii.
Denumit Retea metropolitana de fibra optica a municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii - NetCity, proiectul va fi dezvoltat in parteneriat public-privat, Primaria Capitalei punand la dispozitie domeniul public.
Pe de alta parte, consilierii PC au depus, tot ieri, la Ministerul Finantelor si la Autoritatea pentru reglementarea si monitorizarea achizitiilor publice, sesizari in legatura cu primarul general Adriean Videanu privind legalitatea organizarii licitatiei pentru reteaua de fibra optica a Capitalei - Netcity. Consilierul PC Octavian Petrovici a aratat ca PC solicita anularea licitatiei si reorganizarea si reluarea formalitatilor licitatiei conform legii. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.