Opt angajati au fost raniti in urma unei explozii care s-a produs ieri la Combinatul Oltchim Rimnicu Vilcea. Unul a murit, iar alti doi erau aseara in stare critica.

O explozie puternica a avut loc ieri la Combinatul Oltchim din Rimnicu Vilcea, in urma careia opt muncitori au suferit arsuri. Trei dintre acestia erau in stare grava, cu arsuri pe 80-90 la suta din suprafata corpului, informeaza Realitatea TV. Potrivit postului de televiziune, unul dintre acestia a decedat ieri dupa-amiaza. Medicul Laurentiu Colegra, de la Spitalul Judetean Vilcea, a declarat ca victimele aflate in stare grava au fost internate la Sectia de terapie intensiva. „Au fost prelucrati terapeutic in salile de operatie si acum se afla in saloanele de terapie intensiva. Am anuntat prin dispecerat un echipaj SMURD, care urmeaza sa transporte ranitii la Bucuresti", a declarat Colegra.

Medicul Sorin Stegarescu, directorul Spitalului de Chirurgie Plastica si Arsuri din Bucuresti, unde erau asteptati ieri cei trei raniti grav, a declarat pentru Cotidianul ca muncitorilor le va fi aplicata ventilatia respiratorie. „Din cauza gravitatii arsurilor, au putine sanse de supravietuire, iar daca au aspirat flacara, si aceste sanse se reduc drastic", a explicat Stegarescu.

Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale, reusind sa stinga in scurt timp incendiul care a urmat exploziei, in ciuda faptului ca norul negru format deasupra sectiei unde a avut loc deflagratia le-a ingreunat misiunea. Directorul Oltchim Rm. Vilcea, Constantin Roibu, a declarat ca explozia produsa la combinat intr-o instalatie de poliester a fost provocata de cresterea presiunii, din cauza unei defectiuni tehnice. „A fost o explozie in instalatia de poliester. Celelalte instalatii ale combinatului nu sint afectate, astfel ca restul combinatului functioneaza in conditii normale", a explicat Roibu.

Cauzele probabile ale exploziei, conform sursei citate, ar putea fi cresterea presiunii pe reactorul de prepoliester sau a temperaturii pe reactor. Directorul a mai spus ca va putea vedea mai clar acest lucru dupa ce vor fi luate diagramele cu parametrii de functionare din tabloul de comanda. La rindul sau, primarul din Rimnicu Vilcea, Mircia Gutau, a dat asigurari ca norul degajat in urma exploziei nu este toxic.