Transportatorul national de electricitate are, la sase luni, un profit de doar 16 milioane de euro.

Compania nationala de transport al energiei Transelectrica a inregistrat o injumatatire a profitului net in primul semestru al anului,
Transportatorul national de electricitate are, la sase luni, un profit de doar 16 milioane de euro.

Compania nationala de transport al energiei Transelectrica a inregistrat o injumatatire a profitului net in primul semestru al anului, la 54,5 milioane de lei (16,3 milioane de euro), in timp ce veniturile totale s-au redus cu 5,8%, la 1,08 miliarde de lei (325 de milioane de euro). Compania a inregistrat, in primele sase luni ale anului trecut, un profit net de 109,9 milioane de lei si venituri totale de 1,14 miliarde de lei.

Veniturile totale ale firmei au fost influentate de reducerea veniturilor din exploatare, ca urmare a consumului de energie mai redus cu 4,6% in primul semestru, in conditiile temperaturilor ridicate din timpul iernii.

Cifra de afaceri neta a Transelectrica a inregistrat un usor regres, de la 1,12 miliarde de lei la 1,04 miliarde de lei, potrivit datelor firmei transmise marti Bursei de Valori Bucuresti.

Totodata, cheltuielile totale ale companiei au scazut la 999 de milioane de lei, de la nivelul de 1,01 miliarde de lei din primul semestru din 2006, ca urmare a reducerii cheltuielilor de exploatare. Transelectrica inregistra, la finele lunii iunie, creante totale de 528,9 milioane de lei, dintre care 94% (499,1 milioane de lei) reprezentau creante comerciale. Transelectrica este listata la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria I.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.