In urmatorii cinci ani, Rusia va deveni liderul pe piata televiziunii digitale din Europa de Est. Numarul abonatilor din Rusia este mai mic decat cel din Polonia, dar situatia se va inversa catre anul 2010, estimeaza Informa.
Dintre tarile Euro
In urmatorii cinci ani, Rusia va deveni liderul pe piata televiziunii digitale din Europa de Est. Numarul abonatilor din Rusia este mai mic decat cel din Polonia, dar situatia se va inversa catre anul 2010, estimeaza Informa.
Dintre tarile Europei de Est, Polonia are in acest moment cei mai multi abonati la servicii de televiziune digitala. Anul trecut, 2.299 polonezi aveau televizoare si sisteme de receptie TV digitala, iar in 2012 numarul lor va depasi 8.000. In Rusia, anul trecut existau 1.700 de case dotate cu echipament TV digital, iar numarul lor este estimat sa creasca in 2012 la peste 10.000.
Ungaria avea anul trecut 350 de abonati la servicii de televiziune digitala, urmand sa aiba in 2012 aproape 3.000.
"Cateva tari devin din ce in ce mai vizibile pe radarul investitorilor internationali din industria televiziunii. Ma astept sa se inregistreze mari achizitii de companii in urmatorii ani", a declarat autorul raportului, directorul de cercetare al Informa, Adam Thomas. "Pe langa progresul impresionant realizat de tari precum Polonia si Republica Ceha, rezultate semnificative se inregistreaza si in tari precum Letonia sau Slovacia".
Raportul arata ca, in Europa de Est, metoda preferata pentru distributia semnalului TV digital o reprezinta antena de satelit. Progresul televiziunii digitale prin cablu este mai lent, dar se va accelera in tari ca Bulgaria si Republica Ceha. Cei mai multi abonati la televiziunea digitala care folosesc sistemul de cablu IPTV se afla in Rusia, Lituania, Estonia si Slovenia.
Raportul estimeaza ca, la nivel mondial, numarul abonatilor la televiziunea digitala va creste de patru ori pana in 2010, cand va ajunge la 34,8 de milioane.
Informa Telecoms & Media este o companie de cercetare de piata in domeniul TV, cu sediul in Regatul Unit al Marii Britanii si cu birouri in 14 tari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.