Hotelierii care detin unitati de cazare de 1, 2 si 3 stele vor da declaratii pe propria raspundere pentru autoclasificare, iar daca verificarile nu vor corespunde cu declaratiile, vor raspunde penal, a declarat ieri seful Departamentului de Control a
Hotelierii care detin unitati de cazare de 1, 2 si 3 stele vor da declaratii pe propria raspundere pentru autoclasificare, iar daca verificarile nu vor corespunde cu declaratiile, vor raspunde penal, a declarat ieri seful Departamentului de Control al Guvernului, Emanoil Negut, citat de NewsIn. In urma controalelor desfasurate de comandamentul "Parteneriat pentru Litoral" s-au conturat anumite modificari legislative care vor fi valabile de anul viitor. Una dintre ele se refera la punctele de prim ajutor de pe plaje, care vor ramane in responsabilitatea autoritatilor locale. In schimb, se vor face delimitari pentru infiintarea de puncte provizorii de prim ajutor, a afirmat Negut.O alta problema este cea a conditiilor de clasificare a unitatilor de cazare. Secretarul de stat Emanoil Negut a declarat ca hotelierii care detin unitati de cazare de 1, 2 si 3 stele se vor autoclasifica prin declaratii pe propria raspundere ca indeplinesc conditiile de cazare. Negut a spus ca astfel se va asigura o mai mare responsabilitate a hotelierilor, care pot raspunde si penal daca in urma controalelor de conformitate se stabileste ca acestea nu corespund cu cele declarate. O alta modificare se refera la unitatile de distractie. Se urmareste crearea a doua tipuri de locatie cu regim de functionare diferit pentru cele situate intre unitatile de cazare care trebuie sa fie protejate antifonic si cele aflate la distanta care nu ii deranjeaza pe turistii veniti sa se odihneasca.Se mai urmareste uniformizarea tarifelor percepute de primarii la eliberarea avizelor, iar pentru contractele incheiate cu operatorii de plaje vor fi facute mai multe modificari care vor fi aplicate de anul viitor. Autoritatile de control spun ca se confrunta in continuare cu problema evaziunii fiscale, care nu are o rezolvare pe termen scurt. Emanoil Negut spune ca Garda Financiara si Politia economica au suspendat activitatea a 21 de agenti economici pe trei luni pentru nefolosirea aparatelor de taxare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.