"Revizuirea calificativului reflecta imbunatatirea profilului de afaceri al Hidroelectrica, pe fondul evolutiei favorabile a spatiului macroeconomic", a afirmat Mark Schindele, analist de credite la S&P, intr-un comunicat.
Imbunatatirea ratingului mai reflecta impactul pozitiv al liberalizarii totale a preturilor la electricitate, care a avut loc la jumatatea anului 2007.
Evolutia favorabila a mediului economic, precum si masurile de restructurare implementate in sectorul romanesc de energie, inclusiv privatizarea companiilor regionale de distributie, sunt aspecte care s-au tradus deja intr-o mai buna disciplina la nivelul sistemlui de plati si o pozitie imbunatatita a Hidroelectrica pe piata.
"O noua revizuire a ratingului in sens pozitiv ar putea urma eliminarii vanzarilor reglementate de energie, care teoretic favorizeaza Hidroelectrica la nivelul castigurilor si al fluxului de numerar", a adaugat Schindele.
Listarea Hidroelectrica la bursa, prevazuta pentru 2008, ar putea atrage imbunatatirea pozitiei companiei la nivelul lichiditatilor disponibile, desi sumele obtinute vor fi orientate cel mai probabil catre investitii suplimentare. (G.M.)