Gimnastele s-au pregatit la Deva pe o suprafata asemanatoare cu cea de la Campionatul Mondial din septembrie.

Gimnastele din lotul olimpic de la Deva se pregatesc de o luna si jumatate pe aparate de concurs identice cu cele pe care vo

Gimnastele s-au pregatit la Deva pe o suprafata asemanatoare cu cea de la Campionatul Mondial din septembrie.

Gimnastele din lotul olimpic de la Deva se pregatesc de o luna si jumatate pe aparate de concurs identice cu cele pe care vor evolua luna viitoare la Campionatele Mondiale de la Stuttgart. "Solul este unul dintre podiumurile pe care se va lucra la Stuttgart. Nu stiu daca va fi chiar cel pe care se va concura sau daca va fi montat intr-una dintre salile de antrenament. Podiumul marca Spieth are alte proprietati, diferite fata de cel care apartine salii de la Deva, are o alta elasticitate, o anumita duritate si alt timp de reactie. Fetele s-au acomodat cu suprafata pe care vor concura la Mondiale", a declarat antrenorul coordonator al lotului olimpic de la Deva, Nicolae Forminte.

Solul si paralele, marca Spieth, au fost aduse sub forma de imprumut de la Federatia Germana de Gimnastica si montate in sala olimpica de la Deva la inceputul lunii iulie. Ambele aparate vor fi demontate, simbata, si trimise in Germania, la Stuttgart, acolo unde in perioada 1-9 septembrie se vor desfasura Campionatele Mondiale de gimnastica.

Antrenorul Nicolae Forminte spune ca solul va fi demontat de catre antrenorii lotului in frunte cu el si cu ajutorul personalului de la SCM Deva, grupare care administreaza sala de gimnastica. "Noi l-am montat, noi il vom demonta il vom scoate afara din sala si il vom incarca in camion. Am inteles ca SCM Deva are prea putini angajati asa ca vom da si noi o mina de ajutor", a afirmat Forminte. Lotul feminin de gimnastica va mai ramane la Deva pana la jumatatea saptaminii viitoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.