Anuntul a fost facut ieri, dupa prima reuniune pregatitoare in vederea istoricului summit prevazut sa aiba loc in perioada 28-30 august pentru instaurarea pacii in peninsula, in plin proces de denuclearizare a Coreii de Nord. Potrivit acordului la ca
Anuntul a fost facut ieri, dupa prima reuniune pregatitoare in vederea istoricului summit prevazut sa aiba loc in perioada 28-30 august pentru instaurarea pacii in peninsula, in plin proces de denuclearizare a Coreii de Nord. Potrivit acordului la care s-a ajuns ieri, presedintele Roh Moo-hyun se va intalni si cu numarul doi al regimului nord-coreean, Kim Yong-nam, urmand ca, la finalul summitului, sa fie emis un comunicat comun. Cele doua parti au decis ca agenda convorbirilor sa cuprinsa subiecte legate de pacea in peninsula si prosperitatea comuna a coreenilor. La reuniunea din 28 august delegatia sud-coreeana va fi formata din 202 persoane, mai mare decat cea care l-a insotit, in 2000, pe presedintele de atunci, Kim Dae-jung, care calatorise cu avionul spre capitala nord-coreeana. Agentiile de presa amintesc ca cele doua Corei au anuntat saptamana trecuta ca au convenit sa desfasoare cel de-al doilea summit al lor la Phenian, dupa sapte ani de la prima reuniune care a deschis procesul de reconciliere in urma unui jumatate de secol de ostilitati. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.