Lantul hotelier ungar Danubius, care este prezent in Romania prin trei hoteluri in statiunea Sovata, a inregistrat in al doilea trimestru o scadere a profitului operational cu 10% fata de perioada similara din 2006, la 11,77 milioane euro, potrivit T
Lantul hotelier ungar Danubius, care este prezent in Romania prin trei hoteluri in statiunea Sovata, a inregistrat in al doilea trimestru o scadere a profitului operational cu 10% fata de perioada similara din 2006, la 11,77 milioane euro, potrivit Thomson Financial.Profitul operational al afacerii in Ungaria a scazut cu 29% la 5,09 milioane euro, in timp ce in Cehia a crescut cu 22% la 1,27 milioane euro, iar in Romania s-a raportat un profit de 378 mii euro fata de perioada similara a anului trecut, cand a inregistrat o pierdere de peste 23 mii euro.Vanzarile au inregistrat o majorare de 50,61 mil. euro de la 50,59 mil. euro, datorita gradului de ocupare, care a crescut la 71,1% de la 70,1%.Grupul hotelier Danubius este prezent in Ungaria, cu 23 de unitati hoteliere, Cehia cu opt hoteluri, Slovacia cu 12 hoteluri, Romania cu trei unitati hoteliere si Marea Britanie cu un hotel. Danubius Hotels este singurul lant hotelier international care a investit in turismul balneoclimateric din Romania si are in portofoliu hotelurile Sovata, Faget si Bradet. Salina Invest, controlata de Danubius Hotels, detine 93,98% din capitalul Balneoclimaterica Sovata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.