Circa 46 milioane de acumulatori utilizati la telefoanele mobile Nokia, furnizati de firma japoneza Matsushita, prezinta pericol de supraincalzire, urmand ca grupul finlandez sa le inlocuiasca, fara costuri suplimentare pentru utilizatori, transmite
Circa 46 milioane de acumulatori utilizati la telefoanele mobile Nokia, furnizati de firma japoneza Matsushita, prezinta pericol de supraincalzire, urmand ca grupul finlandez sa le inlocuiasca, fara costuri suplimentare pentru utilizatori, transmite Reuters, citat de Mediafax. Nokia a anuntat marti ca bateriile vizate, "BL-5C", au fost produse de Matsushita Electric Industrial in perioada decembrie 2005 - noiembrie 2006. La nivel mondial, au fost raportate 100 de incidente de acest tip. Modelul "BL-5C" este cel mai utilizat acumulator pentru telefoanele Nokia, in conditiile in care mai multi furnizori au produs peste 300 milioane de baterii de acest tip pentru compania finlandeza. Nokia si Matsushita se ofera sa inlocuiasca bateriile mentionate, in pofida faptului ca supraincalzirea este considerata un incident rar, se mai arata in comunicat. Firma nipona a aratat ca defectiunea este determinata de o problema rara survenita in procesul de productie, iar costurile de rechemare de pe piata sunt inca incerte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.