Pakistanul, aflat in criza interna, a sarbatorit 60 de ani de la proclamarea independentei fata de Marea Britanie. Seful statului isi repara imaginea aparind intr-un serial tv.

Aniversarea din acest an a fost mai trista si mai sobra decit de obicei, avind in vedere masurile stricte de securitate necesare din cauza amenintarilor teroriste. Multimea a fluturat steaguri, artificiile au luminat cerul si milioane de oameni au iesit pe strazi, la miezul noptii, in Islamabad si in toata tara cind au fost trase 21 de salve de tun. Entuziasmul a scazut cind s-a pornit o ploaie torentiala care a transformat strazile in mlastini noroioase. Dupa-amiaza s-a tinut un moment de reculegere in memoria sutelor de mii de oameni morti in timpul revoltei care a dus la obtinerea independentei. Tot pentru a marca ziua nationala, Pakistanul a permis ca 134 de prizonieri indieni sa se intoarca acasa - majoritatea sint pescari sau oameni care au trecut ilegal granita. La rindul sau, India va elibera peste 100 de pakistanezi, pentru ca schimbul sa fie complet, a declarat ministrul pakistanez de externe, Ghulam Muhammad.

Pe de alta parte, presedintele Musharraf vrea sa-si imbunatateasca imaginea inaintea alegerilor prezidentiale din acest an si a decis sa apara intr-un nou serial tv. El va fi invitat permanent al unui show intitulat ĄDe la presedintie", care a fost deja lansat luni pe micile ecrane si va fi difuzat atit pe postul public, cit si pe unele canale private.