Capacitatea de productie va ajunge la 420.000 mc anualSe estimeaza o majorare a cifrei de afaceri cu 30%  Producatorul de materiale de constructii Prefabricate Vest Bucuresti va investi circa 6 milioane  euro pentru extinderea capacitatii d
Capacitatea de productie va ajunge la 420.000 mc anualSe estimeaza o majorare a cifrei de afaceri cu 30% Producatorul de materiale de constructii Prefabricate Vest Bucuresti va investi circa 6 milioane euro pentru extinderea capacitatii de productie a blocurilor de BCA, informeaza Mediafax. La finalizarea investitiei, cifra de afaceri a companiei va creste cu 30%, conform estimarilor reprezentantilor firmei. "Am decis sa investim in extinderea productiei, deoarece capacitatea actuala este insuficienta comparativ cu cererea de BCA de pe piata, vanzarile acopera in fiecare luna stocul existent. Ţinand cont ca produsele din BCA au cea mai mare pondere in totalul vanzarilor, estimam ca in urma acestei investitii cifra de afaceri a firmei va creste cu circa 30%", a declarat Florin Ispas, directorul de marketing al Prefabricate Vest. Investitia, care va fi finalizata in aproximativ doi ani, va mari capacitatea de productie de BCA de la 330.000 mc, cat se inregistreaza in prezent, la 420.000 mc anual. Produsele din BCA sunt distribuite sub brandul Verblock, al Prefabricate Vest, atat firmelor de constructii si depozitelor de materiale, cat si utilizatorilor finali, printr-o retea de peste 500 de puncte de vanzare la nivel national. "Cea mai mare pondere a vanzarilor de pe segmentul de BCA este realizata pe segmentul rezidential si in special pentru proiectele din Bucuresti, pentru ca aici este cea mai mare piata a Romaniei", a spus Ispas. In 2007, compania a finalizat un program de investitii de 15 mil. euro Prefabricate Vest, controlata de firma Vestco Industries, detine in Bucuresti o fabrica de produse din BCA si o unitate de productie a pavelelor si bordurilor. Compania a finalizat in anul precedent un program de investitii de 15 milioane euro, din care 10 milioane de euro pentru incheierea constructiei fabricii de pavaje, cu o capacitate anuala de 1,8 milioane de mp. Diferenta de 5 milioane euro reprezinta investitii pentru ameliorarea calitatii produselor din BCA.Ispas a afirmat ca elementele de pavaj sunt vandute in principal pentru proiecte mari de centre comerciale si logistice, proiecte de infrastructura si parcari, dar si utilizatorilor finali, pentru amenajarea locuintelor particulare. Acesta a precizat ca vanzarile de pavaje au condus la majorarea cifrei de afaceri a firmei cu 10%, in primele sase luni ale anului in curs. Potrivit propriilor estimari, Prefabricate Vest detine o cota valorica de 16% din piata de BCA, iar pe segmentul pavelelor o cota de peste 30%. Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 30 milioane euro, din care vanzarile de BCA au reprezentat circa 75%, si estimeaza pentru acest an o crestere de minimum 10%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.