Alte doua romane semnate Anais Ninn si James Meek. Un gest de iubire Siberia, 1919. Dincolo de padurile nesfarsite si de campiile batute de crivat, o comunitate ciudata, unde nu exista copii, traieste intr-un sat aflat parca la capatul
Alte doua romane semnate Anais Ninn si James Meek. Un gest de iubire Siberia, 1919. Dincolo de padurile nesfarsite si de campiile batute de crivat, o comunitate ciudata, unde nu exista copii, traieste intr-un sat aflat parca la capatul lumii. Conducatorul lor este Balasov, fostul sot al Annei Petrovna, tanara mama a singurului baiat din sat, care freamata dupa pasiunile lumesti. Izolarea sectei posedate de o fervoare mistica dostoievskiana este doar o parere: in Iazik s-a instalat un regiment ceh, manat in pustiurile inghetate de valtoarea razboiului civil care macina Rusia. "Magnific si cutremurator", scrie The Washington Post. "Va va aminti de Doctor Jivago si de Anna Karenina." Delta lui Venus Cititorul care paseste in lumea imbibata de erotism a lui Anais Nin trebuie sa lase prejudecatile la intrare: autoarea incearca sa deschida acea cutie a Pandorei, care este sexualitatea feminina, infatisand-o sub masti felurite, insa fara tuse clinice sau pudibonderii suspecte. Prostituate, voyeuri, frigide, lesbiene, hermafroditi, artisti, femei indragostite, barbati de o sexualitate uluitoare -- universul lui Anais Nin functioneaza dupa legea instinctului ridicat la rang de arta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.