CNA obliga postul lui Dan Diaconescu sa-si intrerupa emisia pentru a doua oara in acest an.

Consiliul National al Audiovizualului a decis in sedinta de ieri sa ceara postului OTV suspendarea transmisiei dupa ce in emisiunea „Dan Diaconescu Direct" de pe 1 august moderatorul a permis acuzatii la adresa Patriarhiei fara sa ceara probe. Invitatii lui Diaconescu au sustinut ca institutia este corupta si ca masteratele la facultatile de teologie se obtin cu mita, iar la emisiune nu a fost invitat nici un reprezentant al Patriarhiei si nu s-a solicitat parerea reprezentantilor BOR, relateaza NewsIn. OTV nu e la prima „debransare" din acest an, postul fiind penalizat si acum doua luni in cazul elevului care s-a sinucis in urma unei relatii cu o profesoara.

Tot marti, OTV s-a mai ales cu o amenda de 5.000 de lei pentru publicitate la o firma de consultanta pentru emigrare facuta in afara spatiului alocat. CNA a mai somat public postul pentru ca a difuzat, dupa ora 22.00, o convorbire telefonica cu un copil care a lansat acuzatii fara sa le probeze. Realitatea TV a fost si ea sanctionata cu 5.000 de lei, tot pe motive publicitare. In opinia CNA, postul de stiri a facut reclama mascata la filtre de apa in cadrul emisiunii „Salvati pamintul" din 3 iulie. Consiliul a primit o reclamatie de la o firma de distributie de apa din Constanta, care acuza postul ca a difuzat imagini cu schimbarea unui filtru de apa de la o chiuveta, iar pe tricoul instalatorului era trecut numele unei firme producatoare de astfel de dispozitive.

O amenda mai mica, 2.500 de lei, a primit Antena 3, pentru mai multe editii ale emisiunii „In gura presei", in care Mircea Badea a insultat repetat un politist, caruia i-a facut publice numele si numarul de telefon. Potrivit unei scrisori trimise de Politia Romana catre CNA, moderatorul l-a numit pe politist „penibil", „o bula de slana", „o bila de grasime", „un balon de puroi", „un porc" si l-a denumit „Garcea". Membrii CNA au concluzionat ca Badea a folosit postul Antena 3 pentru rafuieli personale.

CNA va supraveghea atent stirile sportive. Mai multe, pe www.cotidianul.ro/select