Este taticul castigurilor de la loto. Stie variante, stie combinatii si mai nou vrea sa infiinteze o Asociatie a Jucatorilor de Loto. Oamenii il opresc si ii cer sfatul. Stelian Ogica crede ca pentru a castiga e nevoie, pe langa noroc, sa joci cu cap
Este taticul castigurilor de la loto. Stie variante, stie combinatii si mai nou vrea sa infiinteze o Asociatie a Jucatorilor de Loto. Oamenii il opresc si ii cer sfatul. Stelian Ogica crede ca pentru a castiga e nevoie, pe langa noroc, sa joci cu cap.


Jurnalul National: S-a discutat mult despre ciudatenia numerelor iesite la extragerea loto de saptamana trecuta. Din cate am inteles, "castigatorul ghinionist" este chiar unul dintre prietenii tai. Sa inteleg ca ai fost profesor bun?

Stelian Ogica: Da, Constantin Tudor imi este bun prieten. De multa vreme s-a tot tinut de capul meu sa-l invat cum sa joace. Intr-adevar, sunt niste reguli si niste forme care trebuie facute putin  cu cap. L-am tot invatat si vreau sa va spun ca in ultimul timp castiga de nu se poate. Pe bune! Omul a castigat acum o saptamana 600 de milioane, iar acum 3 zile a ghicit 6 numere, dar a folosit o schema redusa, adica la a doua, si de-asta nu a castigat marele premiu. Insa, chiar si asa a luat un miliard si jumatate.


Asta da noroc, as spune eu...
Noroc curat! Intr-o saptamana consecutiv a luat doua miliarde si jumatate. Plus acum cateva luni alte cateva sute de milioane. Are o bafta de nu se poate si ganditi-va ca a castigat pe o varianta cu numere aproape imposibile. E foarte greu sa pui cinci numere pe zona asta cu 40. Ce sa spun? Daca ar fi sa fac o comparatie, as spune ca eu sunt un marfar, iar el un expres.


Ce inseamna, asa, in limbajul unui jucator si al unui cunoscator in ale loteriei, notiunea de numere imposibile?
Dupa parerea mea, secretul consta in a juca cu  scheme si cu zone  imposibile. Pe asta a mers si prietenul meu. Sa-ti pice o varianta unde iti ies din zona 40 cinci numere se intampla o data la 10 ani sau aproape deloc. As spune ca astfel de variante sunt aproape imposibile.   


Povesteste-ne putin despre Asociatia Jucatorilor de Loto pe care te-ai gandit sa o infiintezi! Crezi ca este nevoie de asa ceva? De ce acum?
Cred ca era timpul. Mai mult, printr-o astfel de asociatie ne-am crea anumite drepturi pe care consider ca meritam sa le avem. Controlul asupra Loteriei nu avem cum sa-l detinem, dar cred ca, din moment ce suntem clientii casei, trebuie sa fim respectati. Sa facem o asociatie, sa facem un club, un magazin mi se pare un lucru care ne-ar ajuta atat pe noi, cat Loteria. In felul asta am elimina o data pentru intotdeauna toate suspiciunile si am  garanta suta la suta credibilitatea.


Cine vor fi membrii organizatiei?
E foarte simplu: toti cei care se ofera  si care joaca la loto. Si daca am sta sa ne gandim bine ar fi cam toata Romania. Nu cred eu ca exista persoane care sa nu fi fost tentate sa cumpere macar o data un bilet si
sa-si incerce norocul...


In momentul de fata se poate vorbi despre o transparenta a Loteriei Romane? Se pot face niscaiva aranjamente?
Se sustine ca exista una, dar, sincer eu cred ca nu exista. Noi vrem sa ne convingem ca exista. Trebuie sa fie un inceput si mi-as dori, dupa  experienta mai mult decat neplacuta pe care am avut-o cu Loteria in 2001, sa fiu eu acela care il pornesc. Cat despre aranjamente, sigur ca se poate. E ca la David Copperfield, care muta masina de pe o strada pe alta. La fel e si cu bila de loto. Poate fi adusa chiar si din curtea scolii. Electronic, pe baza de magnet, totul este posibil.


Stii ca pentru multe persoane esti un adevarat profesor in ale Loteriei? Ce spun oamenii cand te intalnesc? Iti cer sfatul?
Da, pe unde cobor din masina oamenii ma intreaba daca sunt corecte numerele extrase si cum sa faca sa castige si ei. De multe ori ii sfatuiesc pur si simplu sa joace. Asa fac si eu. Spre exemplu, atunci cand am castigat am ales niste numere cu o semnificatie aparte pentru mine (13, 14, 19, 26, 32 si 40). Dar asta e in functie de fiecare. Sunt persoane care aleg pur si simplu niste numere la intamplare. In ecuatia asta norocul e pe primul plan. Dar e nenoie sa joci si putin cu cap.


E cazul prietenului tau?
Da, el a jucat varianta L. Si a castigat. E drept, nu premiul cel mare, dar a luat totusi un miliard si jumatate, cu o schema extrem de tampita. Asa ceva intalnim o data la 10-15 ani. Pe forma asta e singurul castigator din tara.


Ce preconizezi pentru duminica viitoare? Vom avea castigator?
Anticipez ca nu va iesi o combinatie ciudata. Iar norocosul va fi cineva din Brasov.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.