David Beckham si Posh Spice tin inchise in aceste zile ferestrele bastionului lor din Bel Air in timp ce Tom Cruise si Katie Holmes au angajat chiar o echipa proprie de securitate, care sa patruleze zi si noapte in jurul proprietatii lor valorand
David Beckham si Posh Spice tin inchise in aceste zile ferestrele bastionului lor din Bel Air in timp ce Tom Cruise si Katie Holmes au angajat chiar o echipa proprie de securitate, care sa patruleze zi si noapte in jurul proprietatii lor valorand milioane de dolari. Chiar si Tim McGraw si Faith Hill si-au pus casa lor din Beverly Hills sub supraveghere 24 din 24 de ore.
Motivul acestor masuri este faptul ca prin cartierele de milionari din Los Angeles isi face de cap o banda de talhari. Toate proprietatile de lux din Beverly Hills, Bel Air sau Holmby Hills, zone in care o bucata de teren costa cel putin 5 milioane de dolari, sunt in aceste zile tinta unor raufacatori care actioneaza mai ales intre orele 19.00 si 23.00, scrie revista germana Stern, citata de Rompres.
Pana in acest moment au fost jefuite 150 de vile, jafurile avand loc doar atunci cand proprietarii nu erau acasa. Ray Lombardo, functionar la sectia criminalistica din cadrul departamentului de politie din Los Angeles (LAPD) afirma: "Noi pornim de la ideea ca aici este vorba despre niste profesionisti. Nu putem insa exclude o persoana din interior". Cei implicati ar putea fi angajati de-ai casei, majordomi, soferi sau gradinari, care ar putea da talharilor informatii in legatura cu cel mai bun interval orar in care pot da lovitura. Hotii actioneaza intotdeauna dupa acelasi tipic. Ei ocolesc instalatiile de alarma ale caselor cu doua etaje prin simpla patrundere in casa in zona etajului al doilea, unde majoritatea vilelor nu sunt dotate cu sisteme de alarma. Hotii poarta masti de schi si manusi pentru a nu fi recunoscuti de camere video de supraveghere si a nu lasa amprente. "Se fura numai anumite tipuri de obiecte, bani pesin, bijuterii sau opere de arta", spunea Lombardo. Conform estimarilor LAPD pana acum au fost furate obiecte in valoare de aproximativ zece milioane de dolari.
Printre celebritatile pagubite se numara chitaristul John Taylor, superstarurile country Tim McGraw si Faith Hill, fosta sefa a studiourilor de film Paramount, Sherry Lansing, si starul echipei de basketball Los Angeles Clippers, Cuttino Mobley. Locuitorii acestor cartiere bogate de pe dealurile din Los Angeles planuiesc acum sa treaca la aparare. Chemarii lui Jack Weiss de a organiza o "community meeting" (intalnire a comunitatii) i-au raspuns astfel mai mult de 100 de milionari. Singurul punct pe ordinea de zi era: "Cum ne putem apara de spargatori?" O reuniune de americani bogati nu putea desigur avea loc intr-o sala plina de fum, pentru intalnire fiind aleasa camera Garden Room de la luxosul hotel Bel Air. Un apartament la Bel Air Hotel costa 4000 de dolari pe noapte. Hilary Clinton apeleaza la serviciile acestui hotel de fiecare data cand se afla in oras, la fel ca si sotul ei Bill. In ciuda luxului - apele scumpe din marca Evian si Perrier stateau gratis si reci ca gheata la dispozitia ingrijoratilor cetateni adunati acolo - intalnirea a decurs destul de furtunos. Robert Ringier, vicepresedinte al Bel Air Beverly Crest Neighborhood Councils, arata cu degetul la reprezentantii politiei: "Vrem ca LAPD sa faca in sfarsit ceva contra acestor raufacatori", spunea Ringier. Solutiile gasite de politie au constat in urmatoarele sfaturi: Nu lasati scari la indemana, inchideti la loc sigur mobila de gradina peste noapte, nu lasati pachete sau corespondenta neridicata in fata usii, inregistrati toate obiectele de valoare si controlati inca o data instalatia de supraveghere video. Actrita Irina Maleeva, care a jucat cel mai bun rol al ei in lumina reflectoarelor in filmul lui Federico Fellini "Satyricon", nu putea sa-si retina lacrimile atunci cand povestea cum i-au fost furate din safe-ul din casa bijuterii in valoare de doua milioane de dolari. Chiar si Kenneth Garner, adjunctul sefului politiei din Los Angeles, el insusi victima unei spargeri, a recunoscut ca din acest motiv a ajuns sa fie obsedat de "suspiciuni usor paranoice" atunci cand strabate zona.
Havrey Saferstein, reprezentanta a Bel Air Association, intentioneaza sa stranga de la locuitorii din zona 250.000 de dolari, bani care reprezinta costul unei instalatii de supraveghere video pentru strazile din Bel Air. Pana in acest moment, portile inchise, fortele de securitate si zidurile inalte de cativa metri nu au putut sa-i opreasca in nici un fel pe hoti. Ramane de vazut daca instalarea unor camere video va reusi s-o faca. Yussuf Aran, locuitor din zona, nu crede insa in asa ceva si apeleaza la solutii mai pragmatice. "Imi cumpar doi ciobanesti germani si-i las sa alerge liber pe terenul din jur. Sa vedem daca mai indrazneste cineva sa ne sparga vila", spune el. (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.