CE BEM, CE MANCAM  
Grasimile hidrogenate din acest produs sunt foarte periculoase pentru consumatori, in special pentru copii. De aceea, parintii ar trebui sa evite sa isi hraneasca micutii cu acesti biscuiti.


Biscuitii cu vitamine si minerale Rostar au ca ingrediente inscrise pe eticheta: "faina grau, zahar, grasimi vegetale hidrogenate, zahar invertit, amidon din porumb, praf de ou integral, lapte praf (26% grasime), sare iodata, agenti de afanare (bicarbonat de amoniu E 503, bicarbonat de sodiu E 500), aroma artificiala etilvanilina, vitamine (A, B1, B2, B3, B12, D3, E), minerale (calciu, fier). Produsul contine gluten, soia, urme de proteine din ou, lactoza". Fiind un produs dedicat unei anumite categorii de cansumatori - copii - producatorul a oferit si  informatii nutritionale pentru 100 g produs: energie 427,93 Kcal/ 1799,74 Kj, proteine 7,1, carbohidrati 65,75, grasimi 15,17 g, vitamina A, UI 2500, vitamina B1, mg 0,45, vitamina B2 mg, 0,35, vitamina B3 mg, 2,10, vitamina B6 mg, 0,30, vitamina B9, µg 22,9, vitamina B12, µg 0,30, vitamina D3, µg 3,0, vitamina E, mg1,5, calciu mg 40, fier 1,0.


ANALIZA. Produsul analizat face parte din categoria biscuitilor avand un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu absorbtie lenta si rapida, imprimand o incarcatura glicemica ridicata si periculoasa pentru sanatate. De asemenea, produsul contine grasimi hidrogenate in cantitati mari, dar si grasimi animale saturate periculoase provenind din lapte, ne explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Biscuitii au o densitate calorica foarte ridicata, 427 kcal/100g. De asemenea, biscuitii contin gluten.


CONCLUZII. Produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de boli cardiovasculare, hepatice si renale, boli dermatologice, neurodegererative, supraponderalilor si obezilor, ne explica specialistul. Produsul va fi consumat de catre diabetici numai cu avizul medicului. Este interzis suferinzilor de celiachie.