Aeroportul Aurel Vlaicu Baneasa s-a redeschis astazi, dupa reabilitarea unei portiuni de pista, traficul fiind reluat pentru aeronavele mici, operatorii cu aeronave mari urmand sa revina pe aeroport pe 19 august. "Am terminat reabilitarea unui tronso
Aeroportul Aurel Vlaicu Baneasa s-a redeschis astazi, dupa reabilitarea unei portiuni de pista, traficul fiind reluat pentru aeronavele mici, operatorii cu aeronave mari urmand sa revina pe aeroport pe 19 august. "Am terminat reabilitarea unui tronson de 2200 de metri de pista din totalul de 3200 de metri, lucrarile urmand sa continue si dupa redeschiderea traficului", a declarat directorul de comunicare al Aeroportului Aurel Vlaicu, Stefan Mladin. Lucrarile de reabilitare a pistei vor fi incheiate in totalitate la sfarsitul acestui an.
Insa, pentru a fi reluat traficul in conditii de siguranta, una dintre cele doua vile "arabesti", construite pe axul pistei de aterizare a Aeroportului Baneasa, cu autorizatie de construire emisa de Primaria Voluntari, insa fara acordul Autoritatii Aeronautice Civile din Romania, trebuie demolata. Casele au fost ridicate in timp record, dupa ce aeroportul s-a inchis pentru modernizare, in zona speciala de balizaj. Astfel, vilele sirianului Sijri Aimn fac inutila investitia statului deoarece, fara sistem de balizaj, aeroportul nu poate functiona.
Conform proiectului de constructie a uneia dintre vile, stalpul de balizaj de la 800 de metri pica chiar in sufrageria sirianului, cel de-al doilea pe veranda, colt cu bucataria, iar al treilea - pe gazonul curtii. Langa proprietatea in cauza, se mai ridica un complex de vile care rupe din spatiul de protectie al sistemului de balizaj. In spatele vilelor lui Sijri Aimn, un alt sirian si-a ridicat si el o vila, tot pe unde ar trebui sa vina stalpii de balizaj ai aeroportului.
Balizajul este unul dintre cele mai importante sisteme de securitate a zborului, acest sistem fiind cel care indica pilotilor pozitia pistei de aterizare in functie de directia zborului.
Ieri, Ministerul Transporturilor anunta ca vila sirianului va fi demolata la ora 17.00, insa nici un utilaj nu era prezent la fata locului la acea ora. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.