A doua varianta presupunea introducerea unei motiuni de cenzura si formarea unui Guvern cu PD. Nici posibilitatea declansarii anticipatelor nu era exclusa categoric de PSD, calculele aratand ca partidul nu mai are resurse sa creasca in preferintele e
A doua varianta presupunea introducerea unei motiuni de cenzura si formarea unui Guvern cu PD. Nici posibilitatea declansarii anticipatelor nu era exclusa categoric de PSD, calculele aratand ca partidul nu mai are resurse sa creasca in preferintele electoratului. Liderii PSD spuneau ca doua masuri cheie pentru atragerea de voturi - legea pensiilor si subventiile pentru agricultura - au fost insusite de actualul Guvern, desi erau masuri exclusiv PSD. "Cu ce sa mai atragem voturi? Aveam doua puncte si s-au dus", motivau pesedistii decizia ruperii de PNL. Acestia povesteau cum procentele de la pensii, care ar fi trebuit sa se adune la PSD, s-au indreptat spre Tariceanu. "Pensionarii primesc scrisori de la Guvern, care spune ca le-a dat bani", comentau liderii PSD. O alta posibilitate, care framanta mintile pesediste, se referea la trecerea PNL in opozitie, formarea unui Guvern exclusiv PD, PSD urmand sa faca opozitie radicala. Aici, pesedistii sperau sa creasca in procente ca urmare a erodarii democratilor la guvernare. Un alt scenariu, mult mai soft, nu lua in calcul motiunea de cenzura, dar se concentra pe hartuirea permanenta a liberalilor. PSD ar fi vrut sa respinga ordonanta de reorganizare a Guvernului aflata in dezbaterea Senatului, fapt ce ar fi avut drept consecinta trecerea in ilegalitate a Cabinetului Tariceanu II. PSD se mai gandea si la respingerea bugetului pe 2008, in speranta ca ar fi putut duce tot la rasturnarea Cabinetului actual. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.