Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a transmis ca raspuns la cererea facuta de Jurnalul National ca pe luna iulie au fost "continuate activitatile de terasamente intre kilometrii 14 si 28" pe sectiunea 3C dintre Suplacu de Barcau si Bors.

Sectiunea aceasta nu are decat 64 de kilometri, iar Compania Nationala ne-a transmis ca au fost mutati de pe traseu 16.000 de metri cubi de pamant vegetal si 140.000 de metri cubi de excavatii. Pe tronsonul acesta au fost turnati 11.000 de metri cubi de materiale, 42 de grinzi de tip T si alti 173 de piloti. La finalul lunii iulie nu se realizasera decat 7% din valoarea lucrarilor de 445 milioane de euro, iar terenurile necesare constructiei au fost achizitionate in proportie de 55%.


LUCRARI. Pe traseul Campia Turzii - Cluj Vest, care are o lungime de 54 de kilometri, au fost continuate "activitatile de terasamente in sase locatii", fara a da si un numar de kilometri de autostrada terminati. Pe acest tronson s-au excavat 9.500 de metri cubi de pamant vegetal si 544.000 de metri cubi de alte materiale. La finalul lunii iulie era realizat un procent de 22,9% din valoarea lucrarilor, valoare de 434 milioane de euro. Nici pentru acest sector nu au fost cumparate toate terenurile necesare, acestea fiind achizitionate in proportie de 77%. Pe ambele tronsoane se defasoara in acelasi timp si lucrari de mutare a instalatiilor electrice, a retelelor de telefonie, de canalizare, dar si a instalatiilor petroliere din campul petrolier Suplacu de Barcau. Lucrarile trebuie finalizate la 28 februarie 2010.