Dezvoltatorul hipermarketului Auchan a inceput constructia unui mall in Titan.

MGV Distri-Hiper, dezvoltatorul retelei de hipermarketuri Auchan in Romania, a inceput sa construiasca in imediata apropiere a magazinul Auchan din Titan un mall, a declarat pentru MEDIAFAX Stefan Dumitrascu, arhitect sef al Primariei Sectorului 3. Complexul comercial va avea in jur de 30.000 de metri patrati si presupune o investitie de aproximativ 15 milioane de euro. „Le-am dat autorizatia de construire in urma cu citeva luni si deja au inceput lucrarile de constructie, care vor dura un an. Mall-ul va fi o extensie a hipermarketului Auchan. Ei detin acolo un teren de 100.000 de metri patrati", a spus Dumitrascu. Potrivit acestuia, mall-ul va avea trei etaje, subsol si va cuprinde spatii pentru magazine, o zona cu restaurante si cinematografe multiplex.

Auchan a investit pina acum in capitala in jur de 40 de milioane de euro pentru amenajarea primului magazin Auchan din tara, situat in zona Titan. Hipermarketul are o suprafata de vinzare de 16.000 de metri patrati. Auchan a anuntat ca urmeaza sa deschida, in a doua jumatate a acestui an, inca trei hipermarketuri, in Cluj-Napoca, Pitesti si Tirgu-Mures, fiecare dintre ele necesitind o investitie de 30-40 de milioane de euro.

In momentul de fata, in Capitala exista trei mall-uri: Bucuresti Mall, Plaza Romania si City Mall. De asemenea, in curind va fi inaugurat in parcul de retail Baneasa si Baneasa Shopping City. Planurile de investitii pentru anul viitor sint insa mult mai mari. Spre exemplu, in septembrie 2008 se vor finaliza si lucrarile de constructie la Cotroceni Park, cel mai mare mall din tara (210.000 mp) ce presupune o investitie de aproximativ 220 de milioane de euro. Tot anul viitor va fi inaugurat si Liberty Center, un mall construit in intersectia dintre Str. Progresului si Rahova. Centrul comercial va avea 25.000 de metri patrati si presupune o investitie de 70 de milioane de euro.