Televiziunile Trustului de presa Intact sint in atentia mai multor companii din afara.Sefii din Baneasa cred ca Antena 1
si surorile ei mai mari
au nevoie sa se dezvolte Dupa ce zilele trecute Iulian Comanescu si tabloidul ĄCancan" au publicat informatia ca presedintele Intact, Camelia Voiculescu, este in tratative de a vinde o parte din actiunile posturilor tv, Sorin Oancea, directorul general Antena 3 si vicepresedinte al Antenei 1, a declarat pentru Cotidianul ca trustul nu duce lipsa de oferte. ĄCe pot sa va confirm e ca sint petitori, mai multi ca niciodata. Daca e sa fie ceva, vor fi strategii, nu fonduri financiare, din cite stiu eu. Adica vor fi oameni din businessul asta care au dezvoltat in alte locuri lucruri puternice. Nu cred ca se va merge pe situatia financiara, adica nu banii sint o problema pentru grup acum. Mai degraba strategii si oamenii care cunosc businessul asta", a explicat Sorin Oancea. Contactata de Cotidianul, Camelia Voiculescu, presedintele Trustului Intact, nu a raspuns la solicitarile noastre pina la inchiderea editiei.

Analistul media Iulian Comanescu a numit pe blogul sau si doi posibili cumparatori. ĄCa o sa se vinda niste procente pare foarte probabil catre un fond de investitii pe nume Permira sau, mai nou, grupul Antenna din Grecia. De tratative s-a ocupat Camelia Voiculescu", a scris Comanescu pe 13 august.

Pe 9 august, tabloidul ĄCancan" publica un articol in care era vehiculat tot fondul de investitii Permira. Acesta, alaturi de fondul Kohlberg Kravis Roberts (KKR), a cumparat si SBS Broadcasting, trustul care detine deja Prima TV pe piata romaneasca.

Fondurile de investitii Permira au o valoare estimata la 22 de miliarde de euro, potrivit site-ului companiei, investind pina acum in 180 de tranzactii, in 15 tari, de la industria chimica pina la telefonie mobila si media. Antenna, cel de-al doilea nume vehiculat, este unul dintre cele mai mari grupuri de media din Grecia si detine posturi de tv, de radio si platforme digitale in mai multe tari din Europa.