Cea mai mare captura de bijuterii din aur a fost operata ieri dimineata de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, sectorul 3. Peste 30 kg de obiecte de podoaba din aur, nemarcate, au fost confiscate de oamenii legii, ancheta deschisa
Cea mai mare captura de bijuterii din aur a fost operata ieri dimineata de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, sectorul 3. Peste 30 kg de obiecte de podoaba din aur, nemarcate, au fost confiscate de oamenii legii, ancheta deschisa in acest caz fiind deosebit de complicata. Potrivit anchetatorilor, marfa care urma sa fie introdusa pe piata valoreaza aproximativ o jumatate de milion de euro si, deocamdata, nu se cunosc imprejurarile in care a ajuns in Romania, avand in vedere ca au fost prezentate documente legale pentru doar 6 kg de bijuterii din intreaga cantitate descoperita.Perchezitia desfasurata la sediul firmei SC "Lazaro Gold" SRL, din sos. Mihai Bravu, nr. 227, sector 3, a dat la iveala o serie de nereguli. Politistii spun ca societatea a fost infiintata in urma cu doar o luna si exista indicii ca cei 2 asociati, alaturi de 2 administratori, toti de origine turca, au mai derulat astfel de operatiuni folosind alte societati comerciale. Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, prezenti la actiune, presupun ca bijuteriile au fost importate din Turcia. Marfa urma sa fie distribuita in regim en-gros in Capitala, dar si in alte judete.Surse din Politie spun ca administratorii firmei efectuau operatiuni ilegale cu obiecte din aur, motiv pentru care politistii au decis sa perchezitioneze domiciliul acestora, locatie unde se afla si sediul firmei. Descoperirea celor 30 kilograme de aur a fost o surpriza si pentru politisti, care apreciaza ca administratorii firmei au strans intreaga cantitate de aur pentru a o introduce brusc pe piata, actiune care le-ar fi adus venituri importante. Politistii au demarat o ancheta in acest caz si incearca sa stabileasca daca sunt intrunite elementele de contrabanda si de evaziune fiscala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.