Dam aci in continuare sfaturi pentru ingrijirea si apararea pielei de riduri.
Iata diferite feluri de-a se demachia, dupa "cererea" pielei, uscate sau grase.
O piele normala, se curata bine cu un galbenus de ou, la care adaugam doua lingu
Dam aci in continuare sfaturi pentru ingrijirea si apararea pielei de riduri.
Iata diferite feluri de-a se demachia, dupa "cererea" pielei, uscate sau grase.
O piele normala, se curata bine cu un galbenus de ou, la care adaugam doua linguri de untdelemn de salata, frecandu-l ca pe o maioneza. O aplicam pe fata, iar dupa cinci minute, spalam fata cu apa in care am pus un praf de borax.
Pentru o piele grasa, mai cu seama in timpul verii, intrebuintati urmatoarea lotiune: batem 3 albusuri de ou intr'o jumatate litru de alcool de 70 de grade, dupa ce au fost facute spuma, adaugam zeama dela o jumatate de lamaie. Aceasta lotiune se poate pastra fara a se altera o buna bucata de vreme. Cand vreti sa curatati epiderma mai profund, va spalati cu apa caldicica in care ati pus un praf de borax si un mucilagiu de migdale.
Iarna, dupa o zi petrecuta in aer liber, la patinaj, sau dupa o excursie unde ati schiat, intrebuintati o crema grasa pe baza de lanolina. Veti recapata elasticitatea obrazului, dupa ce a fost expus ore in sir la frig, soare si vant.
Sa trecem acuma, doamnelor, la machiaj. E bine de stiut ca nici un machiaj nu va reusi pe o piele nesanatoasa sau necuratata bine. Puneti sub pudra o crema grasa, cele cu baza de unt de cacao sunt foarte bune. Un fond de ten lichid convine deasemeni multor epiderme. Puneti rosu mult pe fata, dar sergeti-l in urma cu un servet demachiant, astfel ceea ce ramane pe piele sa aibe aerul unui rosu natural. Rosul gras adera mai bine si dureaza mai mult, cand este de calitate buna nu strica obrazul.
Succes!
ZIUA, 14 august 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.