Tentativa de omor
O fetita din Braila, in varsta de un an si doua luni, a fost internata in spital cu traumatisme provocate prin agresiune, existand ipoteza ca aceasta sa fi fost victima unui conflict intre parinti. Medicii galateni au sesizat organele de politie din Braila, care, in urma cercetarilor, au stabilit ca micuta a fost victima unui conflict izbucnit intre mama sa si concubinul acesteia. "Cercetarile demarate au stabilit ca, duminica, la orele 15.00, intre concubinii C. Stanica (25 de ani) si S.Florentina (23 de ani), mama minorei, ambii din Braila, a izbucnit un conflict spontan, copila fiind lovita cu capul de pardoseala din locuinta. In cauza, s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la omor", au declarat politistii. Medicii spun ca leziunile necesita pentru vindecare 30-35 de zile de ingrijiri medicale si ca fetitei i-a fost pusa in pericol viata.
Reclamati la parchet
Ministrul Transporturilor Ludovic Orban, alaturi de directorul Directiei Juridice a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Alin Goga, si de directorul firmei Astaldi, Canino Piero, au fost reclamati penal de un pitestean pe al carui teren va trece centura orasului. Potrivit Mediafax, Mihai Petriea, proprietarul a doua hectare de teren in extravilanul comunei Bradu peste care trece autostrada, ii acuza pe cei trei de abuz in serviciu, tulburare de posesie, asociere pentru savarsirea de infractiuni, amenintare, rupere de sigilii si nerespectare de hotarari judecatoresti. Faptele ar fi fost savarsite, in opinia reclamantului, prin continuarea lucrarilor la autostrada care va ocoli Pitestiul, care trece pe terenul sau. Acesta a cerut ca CNADNR si Astaldi sa intrerupa lucrarile la autostrada care se desfasurau pe domeniul sau. Instanta i-a dat castig de cauza si, desi oprirea lucrului la sosea a fost contestata, a castigat din nou, de aceasta data definitiv. (O.R.)
Accidentati in Ungaria
Patru cetateni romani au fost raniti in urma unui accident rutier produs in Ungaria, doi dintre ei fiind spitalizati in stare grava, a anuntat, ieri, Lavinia Butacu, diplomat la Ambasada Romaniei din Budapesta. Evenimentul rutier s-a produs pe autostrada care duce catre aeroportul Ferihegy, din Budapesta, cand un autoturism si un microbuz de pasageri au intrat in coliziune frontala. Potrivit autoritatilor, viata celor doua persoane grav ranite nu este in pericol, dar acestea vor avea nevoie de peste opt zile de spitalizare. Cei patru cetateni romani se aflau la bordul autoturismului care a intrat in coliziune cu microbuzul care transporta pasageri de origine ceha. Politia ungara a demarat o ancheta pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care s-a produs evenimentul rutier. (O.R.)