Conservatorii au cerut ieri Guvernului sa emita, de maxima urgenta, o hotarare prin care terenurile agricole afectate de seceta sa fie scutite de plata impozitului pe urmatorii doi ani.

"Majoritatea culturilor au fost afectate si nu vom avea tapi ispasitori", a aratat deputatul PC Bogdan Pascu, acuzand prefectii de faptul ca nu au luat masuri din timp, pentru a limita efectele secetei, iar acum terenurile sunt afectate. "Acest lucru este cauzat de indolenta Guvernului si a prefectilor, care nu s-au achitat de atributiile lor", a spus Pascu. La randul sau, purtatorul de cuvant al conservatorilor, deputatul Bogdan Ciuca, a aratat din nou ca e nevoie ca prefectii sa-si asume public culoarea politica, pentru a vedea de exemplu acum care partid si-a facut treaba in teritoriu legat de seceta si care nu. "Prefectul este un produs politic si ar fi bine sa recunoasca acest lucru. Ar fi bine ca oamenii sa stie ce partid trebuie laudat daca prefectul isi face treaba sau urecheat daca nu si-o face", a spus Ciuca.


MICSORAREA IMPOZITELOR. Tot ieri, deputatul PC Lia Ardelean a prezentat un proiect de lege, depus la Camera Deputatilor, care prevede diminuarea impozitului terenului din extravilanul localitatilor folosit cu destinatie agricola. " Cineva s-a trezit sa dubleze impozitul pe terenul agricol din zona oraselor. Acest lucru este eronat si trebuie indreptat. Oamenii, daca folosesc terenul pentru agricultura, este firesc sa plateasca impozitul care se cuvine", a aratat Ardelean. "Prin aceasta initiativa doresc revenirea la coeficientii de corectie initiali, intrucat productivitatea terenurilor amplasate in extravilanul localitatilor nu este influentata de forma unitatii administrative in raza careia se afla terenurile", a precizat deputatul PC. Totodata, Bogdan Ciuca a reamintit de prioritatile zero ale conservatorilor - reducerea TVA la alimentele de baza si constituirea unui fond de solidaritate de 1% pentru pensionari, proiecte care se afla in dezbaterea Camerei Deputatilor.