Totodata, lucrarile la imobilul in constructie au fost sistate de Primaria Sinaia, iar proprietarul constructiei a fost somat sa puna in siguranta constructiile invecinate. Madalina Rosu, ofiter de presa in cadrul Primariei Sinaia, a declarat ca lucr
Totodata, lucrarile la imobilul in constructie au fost sistate de Primaria Sinaia, iar proprietarul constructiei a fost somat sa puna in siguranta constructiile invecinate. Madalina Rosu, ofiter de presa in cadrul Primariei Sinaia, a declarat ca lucrarile de construire s-au desfasurat in baza unei autorizatii emise de Primarie conform legilor in vigoare, dar exista posibilitatea ca, pe parcursul desfasurarii acestora, sa nu fi fost respectate toate normele de care ar fi trebuit sa se tina cont, astfel incat in zona sa nu se produca alunecari de teren.
O parte din dealul Aosta din Sinaia - situat in apropierea Palatului Peles - s-a prabusit, la sfarsitul saptamanii trecute. Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) considera ca evenimentul a fost provocat de lucrarile de constructie de pe colina, in timp de Primaria sustine ca in zona respectiva s-au activat alunecari ale stratului superficial de teren din cauza ploilor abundente de vineri seara. Arhitectii afirma ca in iulie 2007, Primaria din Sinaia a eliberat o autorizatie de constructie pentru o vila mare, lucrarile declansand alunecari de teren: 30 de brazi dezradacinati au cazut, impreuna cu imprejmuiri. Portiuni din alte terenuri au intrat in alunecare. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.