Incercarea unui tinar saudit de a scoate din Egipt reptile vii a esuat, dupa ce a fost prins de ofiterii de securitate de la aeroport.

Serpi, cameleoni si pui de crocodil au fost gasiti in valiza unui tinar de 22 de ani care incerca sa urce la bordul unui avion saudit. Ofiterii de securitate au devenit suspiciosi cind aparatele cu raze X de la poarta de intrare au depistat miscari ciudate. Intre reptilele gasite de politistii ingroziti se afla si o cobra care incerca cu disperare sa iasa din geamantan. Animalele au fost confiscate si duse la gradina zoologica.

Pasagerului, care a declarat senin ca nu stia ca era ilegal transportul reptilelor vii in Egipt, i s-a permis intr-un tirziu sa-si continue zborul spre Riad. El a sustinut ca animalele erau necesare pentru cercetari stiintifice de laborator. Martorii au declarat ca descoperirea a provocat un moment de panica printre angajatii aeroportului, bagajul continind, nici mai mult, nici mai putin, decit 250 de pui de crocodil. „Este cea mai mare incercare de contrabanda cu crocodili din Nil din intreaga istorie a aviatiei", a declarat veterinarul aeroportului, Yusef Mamduh. In luna mai, un alt barbat saudit a fost prins carind 700 de serpi vii in bagajul de mina la aeroportul din Cairo. Acesta a spus autoritatilor, la vremea respectiva, ca serpii erau adesea tinuti de vinzatori in borcane de sticla sau erau folositi pe post de animale favorite in casa.