Banca Nationala a Romaniei a autorizat societatea Provident Financial Romania la inceputul acestei luni, fiind inscrisa in Registrul General al institutiilor financiare nebancare, a anuntat ieri compania, printr-un comunicat de presa. Astfel, numarul
Banca Nationala a Romaniei a autorizat societatea Provident Financial Romania la inceputul acestei luni, fiind inscrisa in Registrul General al institutiilor financiare nebancare, a anuntat ieri compania, printr-un comunicat de presa. Astfel, numarul societatilor inscrise in Registru la sectiunea "credite de consum" se ridica la patru.Potrivit datelor bancii centrale, la aceeasi categorie mai sunt inscrise societatile IFN Fingroup Credit, TBI Credit IFN si Simplu Credit IFN. "Inscrierea in Registrul General confirma indeplinirea de catre Provident Financial Romania a cerintelor prevazute in legislatia referitoare la activitatea institutiilor financiare nebancare", a declarat in comunicat directorul general al Provident Financial Romania, Steve Rice. El a precizat ca autorizarea societatii coincide cu incheierea fazei pilot demarate de aceasta in aprilie 2006 si cu decizia de extindere a operatiunilor Provident la nivel national.In aprilie 2007, Provident Financial Romania avea peste 13.000 de clienti si o retea de circa 350 de reprezentanti. Compania ofera imprumuturi de valoare mica, la domiciliul clientului, iar valoarea acestora este cuprinsa intre 400 si 2.000 de lei, cu o perioada de rambursare de la 26 la 52 de saptamani. Imprumuturile acordate la domiciliu sunt disponibile in Bucuresti si in alte orase din sudul si centrul tarii, se arata in comunicatul de presa.Providence Financial Romania este parte a grupului britanic International Personal Finance si are peste 5.000 de angajati.Compania si-a inceput activitatea in Romania la inceputul anului 2006, cu o operatiune-pilot in Bucuresti, sustinuta de o investitie de capital si know-how. Ea este parte a grupului britanic International Personal Finance, lider in furnizarea de credite de consum.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.