Presedintele Traian Basescu le consolideaza pozitia in SRI unor tineri ofiteri.

Seful statului l-a inaintat ieri, prin decret prezidential, la gradul de general de brigada, pe directorul adjunct al Serviciului Roman de Informatii, colonelul Viorel Voinescu. La doar 44 de ani, Viorel Voinescu a fost avansat in grad la propunerea directorului SRI, George Cristian Maior, si el la fel de tinar, 40 de ani. Voinescu este militar de cariera, fiind licentiat in arma Logistica si a detinut pina acum functii in structurile economice ale SRI. Proaspat avansatul general de brigada a primit gradul de colonel doar in urma cu trei ani.

Alaturi de Voinescu, presedintele a iscalit si decretul de avansare la gradul de general de brigada a colonelului Sergiu Anton. Functia acestuia nu ne-a fost dezvaluita de Biroul de presa al SRI. "Nu este o functie care poate fi adusa la cunostinta publica", ne-a declarat purtatorul de cuvint al SRI, Marius Bercaru.

Totodata, de la MAp, colonelul Catalin Tomescu a fost avansat la gradul de general de brigada, comandorul Ion Avram a fost avansat general de flotila aeriana cu o stea, iar comandorii de flotila Niculae Vilsan si Aurel Popa au fost avansati in gradul de contraamiral de flotila cu o stea. Basescu a semnat si decretele privind avansarea la gradul de viceamiral cu trei stele, in retragere, pentru contraamiralii din Ministerul Apararii Petru Anghel, Constantin Iordache si Ilie Stefan.