Un nutritionist italian a descoperit secretul tineretii: o pizza cu faina integrala si opt feluri de legume bogate in vitamine si minerale, cu proprietati antioxidante.

Primula (floare de primavara) este o pizza pe baza de faina integrala
Un nutritionist italian a descoperit secretul tineretii: o pizza cu faina integrala si opt feluri de legume bogate in vitamine si minerale, cu proprietati antioxidante.

Primula (floare de primavara) este o pizza pe baza de faina integrala si legume crude. Potrivit cotidianului La Stampa, aceasta pizza, care se gaseste la Salerno (sudul Italiei), contine de trei ori mai multe fibre alimentare decat o pizza obisnuita. De asemenea, faina din care este facuta contine doze suplimentare de magneziu si fier. In plus, pizza are in compozitie nu mai putin de opt legume si ierburi aromatice, un adevarat cocteil de antioxidanti care lupta impotriva imbatranirii.


INGREDIENTE. Este vorba despre legume specifice dietei mediteraneene: rosii, dovlecei, ciuperci, morcovi, spanac, usturoi, busuioc, salata ruccola. Proprietatile antiimbatranire ale acestor legume sunt recunoscute de nutritionistii de la Observatorul International pentru Studierea Stresului Oxidativ. Actiunea radicalilor liberi asupra organismului nostru se numeste stres oxidativ. Acest proces care duce la imbatranire poate fi incetinit cu ajutorul alimentatiei echilibrate si al suplimentarii aportului de antioxidanti.

Cei mai importanti antioxidanti sunt vitaminele A, C si E, precum si mineralele seleniu, zinc si magneziu. Pizza Primula a fost pusa la punct de nutritionistul si biochimistul Eugenio Luigi Iorio de la Universitatea din Napoli. Specialistul s-a asociat cu Cosimo Mogavero, proprietarul restaurantului "La Fabbrica dei Sapori", unde poate fi gustata faimoasa pizza. Nutritionistul Eugenio Luigi Iorio a declarat pentru La Stampa ca pizza Primula "este destinata persoanelor care vor sa se mentina tinere". Ingredientele naturale din care este facuta nu pun in pericol silueta consumatorilor.


PAPA. In cotidianul La Stampa se precizeaza ca pizza antiimbatranire este foarte apreciata chiar si de Papa Benedict al XVI-lea. Sanctitatea sa a gustat aceasta pizza cu ocazia Zilei Jandarmeriei de la Vatican, cand Cosimo Mogavero a avut onoarea de a pregati meniul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.