Poza respectiva a facut inconjurul lumii si ilustra euforia sfarsitului celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Insa, desi au trecut mai bine de 60 de ani, disputa privind identitatea marinarului nu s-a sfarsit. Nu s-a stabilit niciodata cu certitud
Poza respectiva a facut inconjurul lumii si ilustra euforia sfarsitului celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Insa, desi au trecut mai bine de 60 de ani, disputa privind identitatea marinarului nu s-a sfarsit. Nu s-a stabilit niciodata cu certitudine cine a sarutat-o atunci pe asistenta Edith Shain.
Acum, unul dintre cei mai respectati cercetatori din domeniul artei a declarat ca a descoperit cine sunt protagonistii fotografiei care a reprezentat coperta revistei Life, din anul 1945.
Barbatul misterios - sustine cercetatorul Lois Gibson - este Glenn McDuffie, de 80 de ani, un veteran al marinei americane care de ani de zile se lupta sa demonstreze ca el este cel care a sarutat-o pe asistenta in mijlocul strazii.
"Sunt foarte fericit. Credeam ca am sa mor inainte ca cineva sa ma creada. Lumea ma credea un mincinos. Insa am fost supus la zece teste poligraf si le-am trecut pe toate" a declarat McDuffie.
Mai exista un barbat, Carl Muscarello, de 81 de ani, care sustine ca el este marinarul cu pricina, iar asistenta Shain se pare ca l-a recunoscut intr-o oarecare masura, pentru ca acesta a stiut sa-i raspunda la unele intrebari privitoare la acel moment.
Atunci, asistenta Shain a iesit pe strazi de bucurie, ca toata lumea, cand a aflat de la radio ca razboiul se terminase. Se pare ca McDuffie, care avea doar 18 ani, tocmai iesise de la metrou si nu stia nimic. "Acea doamna mi-a zis: <<marinare, ma bucur foarte mult pentru tine>>, iar eu am intrebat-o de ce. Mi-a spus <<razboiul s-a terminat si poti pleca acasa>>. De bucurie, am inceput sa sar si sa tip pe strada, dupa care am luat-o pe fata in brate si am sarutat-o" a declarat McDuffie. Acum, cei doi urmeaza sa se intalneasca din nou, pentru ca asistenta sa verifice daca cercetarile se confirma. (M.BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.