Romania ar putea pierde avantajul cotei unice Romania ar putea sa-si piarda avantajul competitiv al cotei unice daca va fi introdusa o taxa europeana pentru bugetul Uniunii Europene, incepand din 2014, a declarat seful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), secretarul de stat Adrian Ciocanea. Instituirea unei taxe europene este sustinuta de unii critici ai bugetului actual al UE, caracterizat de o prea mare complexitate a surselor proprii. Ciocanea a precizat ca Romania nu este in favoarea introducerii unei taxe europene, care i-ar micsora competitivitatea fiscala. Bugetul actual al UE (pentru perioada 2007-2013) este criticat si pe partea de cheltuieli, fiind considerat prea scazut si prea rigid. (Rompres)

Investitie de 63 milioane de dolari la Ploiesti Compania americana Cameron, producator si furnizor de echipamente, sisteme si servicii in industria petroliera si a gazelor va investi 63 milioane de dolari intr-o fabrica la Ploiesti, care va fi inaugurata la jumatatea anului viitor. Fabrica, al doilea proiect al grupului din Romania, va avea o suprafata de 11.500 de metri patrati, si un numar de 330 de angajati, a anuntat, luni, firma, intr-un comunicat. Noua capacitate din Ploiesti va produce echipamente de suprafata, pentru pietele de profil din Europa, Africa, Rusia si zonele marilor Mediterana si Caspica. (Mediafax)

Rompetrol va reduce pretul benzinei Rompetrol va reduce cu doi bani pe litru, in aceasta saptamana, pretul benzinei comercializate in statiile proprii de distributie, a anuntat compania. Astfel, un litru de benzina premium Euro 4 va costa 3,4 lei, sortimentul Euro Super 98 fara plumb va putea fi achizitionat pentru 3,98 lei/litru, in timp ce benzina Efix 95 va costa 3,39 lei/litru. Rompetrol va mentine preturile motorinei. (Mediafax)

Citeste si:

Activele Regiei Protocolului de Stat, reevaluate Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a selectat zece firme care sa evalueze activele aflate in administrarea institutiei, dupa ce guvernul a permis regiei sa vanda imobilele din patrimoniu, prin licitatie publica cu strigare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale. Surse oficiale au declarat ca regia va angaja un grup de firme pentru evaluarea activelor aflate in administrarea sucursalelor, printr-un contract valabil pe o perioada de doi ani, in valoare estimata intre 285.600 si 392.700 euro. Primele imobile vor fi scoase la vanzare, prin licitatie publica, in luna septembrie. (Mediafax)

Hame se extinde in sectorul legume-fructe Producatorul de conserve din carne Hame Romania a inregistrat in primul semestru o crestere a cifrei de afaceri cu 18%, iar firma negociaza doua posibile achizitii a unor fabrici din sectorul procesarii de legume-fructe. Compania a inaugurat, in luna iunie, prima sa fabrica din Romania, pe amplasamentul fostei unitati Romconserv, pe care a preluat-o in 2005.