Nokia va produce in continuare propriile modemuri, care reprezinta interfata dintre cipuri si semnalul radio. "In urma acestei operatiuni, Nokia isi va putea concentra resursele de cercetare si dezvoltare asupra partilor care tin de internet, servici
Nokia va produce in continuare propriile modemuri, care reprezinta interfata dintre cipuri si semnalul radio. "In urma acestei operatiuni, Nokia isi va putea concentra resursele de cercetare si dezvoltare asupra partilor care tin de internet, servicii si interfete cu utilizatorul", a declarat reprezentantul Nokia, Niklas Savander.
Nokia este cel mai mare client al companiei STMicroelectronics. Anul trecut, aproape 20% din cifra de afaceri a STMicroelectronics a fost generata de contractele cu Nokia.
Analistii considera ca decizia companiei este un semn ca Nokia cauta constant ocazii pentru eficientizarea activitatii, chiar daca a raportat recent rezultate financiare foarte bune. Nokia va continua sa foloseasca si chip-uri 3G produse de compania Texas Instruments. Chip-urile GSM din telefoanele Nokia sunt produse de compania Infineon.
STMicroelectronics este cel mai mare producator european de semiconductoare. Compania, cu capital italian si francez, reprezinta o colaborare dintre Thomson si Olivetti. Anul trecut, STMicroelectronics a raportat incasari de 9,8 miliarde de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.