Unul dintre cei mai activi si mai apreciati primari din Capitala este Liviu Negoita, edilul Sectorului 3. Cu toate acestea, si aici, de multe ori, banii publici sunt cheltuiti aiurea, efectuandu-se lucrari inutile. Un astfel de exemplu il constituie
Unul dintre cei mai activi si mai apreciati primari din Capitala este Liviu Negoita, edilul Sectorului 3. Cu toate acestea, si aici, de multe ori, banii publici sunt cheltuiti aiurea, efectuandu-se lucrari inutile. Un astfel de exemplu il constituie asfaltarea - pentru a cata oara? - a Strazii Trapezului. Cu un an si jumatate in urma s-a renuntat la spatiul verde dintre benzi, acesta fiind ulterior transformat in parcare. Nimic rau pana acum. Doar ca in momentul de fata utilajele societatii Delta ACM'93 (firma abonata la schimbarea irationala a bordurilor si care a valurit Podul Grant) lucreaza la turnarea unui nou strat de asfalt, fara ca strada sa fi necesitat vreo reparatie. In acest mod bani publici sunt aruncati pe apa sambetei de catre Primaria condusa de Liviu Negoita.
Si pe Strada Prevederii, din vecinatate, practic o alee cu mai multe locuri de parcare, aceeasi firma de drumari a turnat un strat gros de asfalt, desi nici aici nu era necesar. Si inainte strada era una buna, chiar mai plana decat este in prezent. Acum, dupa lucrarea efectuata de Delta ACM'93, in carosabil au ramas o multime de gropi inalte de 15-20 cm si de un diametru asemanator, egale cu dimensiunea stratului de beton.
30 de strazi de pamant
ZIUA a incercat sa stea de vorba cu primarul Liviu Negoita pentru a afla motivele pentru care s-au decis aceste asfaltari de-a dreptul inutile. Intrucat democratul este in concediu si nu poate fi deranjat, am solicitat lamuriri la arhitectul-sef al Sectorului 3, Stefan Dumitrascu. Acesta a recunoscut ca in sector mai exista aproximativ 30 de strazi de pamant. Intrebat daca este normal sa se asfalteze anual aceleasi strazi, desi nu este necesar, in timp ce altele nu au vazut si poate nu vor vedea niciodata betonul (Str. Bratarii, Varasti, Postasului etc), Dumitrascu a declarat ca exista un program care trebuie respectat. Si ca se va ajunge si spre periferie.
Pe de alta parte, Liviu Negoita a urmat exemplul colegului sau din fruntea Primariei Capitalei, Adriean Videanu, taind fara motiv zeci de copaci. Astfel, numai de pe marginea Strazii Trapezului opt-zece copaci tineri au fost taiati in graba, desi nu se impunea o asemenea masura. Cativa cetateni din zona erau de-a dreptul revoltati de ceea ce se intampla si se intrebau, pe buna dreptate, ce a determinat primaria sa bage drujbele in niste pomisori sanatosi. La fel s-a procedat si cu zeci de arbori din parcul Titan, doborati la ordinul lui Negoita.
De asemenea, in ultimele doua luni, pe Bulevardul Unirii aflat in subordinea aceluiasi primar Liviu Negoita, au fost scoase toate garduletele de pe marginea soselei. In locul acestora se planteaza acum niste "morcovi" metalici. Grav este ca intre scoatere si montare, operatiune care a durat cateva saptamani, spatiul verde a fost distrus in mare parte, intrucat in zona a parcat cine a vrut, cum a vrut.
Delta 93, printre gunoierii lui Basescu
Lucian Curelariu - Ziua foto Delta 93 ACM este una dintre firmele care a raspuns la chemarea presedintelui Traian Basescu pentru ridicarea gunoiului din zona Popesti-Leordeni. Societatea care incaseaza bani de la Primaria Sectorului 3 pentru realizarea unor asfaltari inutile a curatat malul Dambovitei alaturi de alte firme apropiate sefului statului si abonate la randul lor la banii publici. Este vorba despre Euroconstruct Trading '98, PA&CO si Spedition UMB. In alta ordine de idei, trebuie spus ca Delta 93 ACM este una dintre societatile care a incheiat pe bani frumosi contracte pentru repararea strazilor Capitalei, la fel cum a facut si SC Euroconstruct Trading '98 SRL.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.