Fostul antrenor al Jiului Petrosani Marin Tudorache spune ca bataia incasata de un fotbalist la vestiare nu este nimic pe linga aventurile traite in perioada in care clubul era condus de Luceafarul huilei.Miron Cozma era adulat in Valea Jiului
si de jucatori, si de suporteri Formatia Jiul Petrosani s-a antrenat ieri-dimineata cu intregul staff tehnic pe culoarele Politiei Municipale, unde au dat indicatii tactice cu privire la bataia care i-a fost administrata fotbalistului Mihai Lungan de catre doi dintre bodyguarzii patronului Alin Simota. De la apel au lipsit invinuitii, care au disparut si de la domiciliu. „Acum sintem toti intorsi pe dos si nu stiu ce sa spun. Probabil ca voi ramine la echipa pentru ca am multa treaba aici. A venit politia, m-a interogat si am spus ceea ce am spus si presei, adica ceea ce am vazut eu", a afirmat managerul general Ioan Sdrobis. Imediat dupa incident, cel supranumit „Parintele" declarase ca a ramas socat cind jucatorul a aparut desfigurat: „Sint socat si nu pot sa-mi revin. Era batut, iar eu nu pot accepta asa ceva la clubul la care lucrez. Cum apar eu in fata jucatorilor in vestiar? Ce le pot spune eu acum? Si eu am urecheat jucatori, i-am mai dat un sut in fund lui Chivu, dar asa ceva niciodata nu am facut. Nu stiu cine l-a batut, dar eu nu pot minti ca nu l-am vazut pe jucator batut".

Comandantul Politiei Petrosani, Florin Nicolae, a declarat ca au fost trimise mai multe citatii, iar oamenii au plecat in teren pentru a aduna alte probe. Acesta a confirmat ca, in urma reclamatiei lui Mihai Lungan si a certificatului medico-legal in baza caruia fotbalistul necesita ingrijiri 10-11 zile, a fost intocmit un dosar penal pentru lovire si alte violente. Jucatorul, care s-a ales cu dintii rupti, vinatai la coate, coaste fisurate si buze umflate, asteapta la Vilcea terminarea anchetei pentru a semna un nou contract. Fostul antrenor al Jiului Marin Tudorache considera ca, desi nu le aproba, se face prea mare vilva in jurul acestor incidente, declarind ca a fost martor la cazuri mult mai spectaculoase petrecute in vestiarul de la Petrosani. „Ma intreb ce ar fi facut jucatorii Jiului de astazi daca peste ei ar fi intrat in vestiar Miron Cozma si i-ar fi amenintat cu un pistol in mina, asa cum s-a intimplat cu noi in anul 1996 cind jucam cu Foresta Falticeni. Am strins rindurile, ne-am concentrat, am promovat in prima divizie si am luat banii. Sint impotriva a ceea ce s-a intimplat, dar si jucatorii sa nu uite ca au luat bani frumosi la Petrosani si au retrogradat echipa", a afirmat Tudorache, facind referire la cazul Mihai Lungan, jucator care sustine ca a fost batut la vestiar.

Cozma, teroarea vestiarelor Presedinte al clubului Jiul intre anii 1995 si 1997 si doar in scripte multi ani dupa aceea, Miron Cozma era idolatrizat de propriii fotbalisti chiar si atunci cind intra cu pistolul in vestiar, compensatiile banesti fiind pe masura la finalul meciurilor. Rapoartele financiare ulterioare au aratat ca sute de milioane au fost cheltuite fara acte doveditoare pentru clubul sportiv. Adversarii tremurau insa atunci cind aveau meci in Vale. La celebrul meci cu Foresta, presedintele oaspetilor a vazut repriza secunda la autocar, iar victoria a fost sarbatorita de Cozma prin devastarea discotecii Vegas din cauza ca un fotbalist avusese probleme in local. A fost amendat cu 10 milioane de lei si suspendat doi ani de FRF pentru ca l-a lovit cu capul in figura pe Danut Lupu la un meci Jiul-Dinamo. La patru zile de la acest incident, Cozma era declarat „persona non grata" de Consiliul Municipal Craiova de teama reactiei publicului la prezenta liderului minerilor pe stadion.

Varul lui Bute a incasat-o Gelu Bute, varul pugilistului Lucian Bute, a fost ranit la cap, duminica seara, cu o sticla sparta. Incidentul s-a petrecut intr-un local din comuna galateana Pechea, in timp ce incerca sa desparta niste prieteni. Gelu Bute se afla luni internat la reanimare, existind riscul sa-si piarda o ureche.