Majorarea rapida a preturilor alimentelor a determinat cresterea inflatiei din China la 5,6% in luna iulie, maximul ultimilor zece ani, evolutie care ar justifica noi majorari ale dobanzilor, pentru a evita accentuarea dezechilibrelor economice in st
Majorarea rapida a preturilor alimentelor a determinat cresterea inflatiei din China la 5,6% in luna iulie, maximul ultimilor zece ani, evolutie care ar justifica noi majorari ale dobanzilor, pentru a evita accentuarea dezechilibrelor economice in statul asiatic, transmite Reuters, citat de Mediafax. Cresterea neasteptata a inflatiei, de la 4,4% in luna iunie, este rezultatul majorarii preturilor alimentelor, pe fondul cantitatii insuficiente de carne de porc si a inundatiilor care au afectat unele regiuni ale statului asiatic. Inflatia a depasit media previziunilor specialistilor, de 4,9%, reprezentand cel mai rapid avans al preturilor inregistrat dupa februarie 1997. Un oficial al bancii centrale chineze, Zhang Tao, a aratat ca o serie de indicatori referitori la economia chineza se plaseaza "in zona de pericol". Inflatia a scazut cu 0,9%, la 1%, in cazul produselor nealimentare, indicand faptul ca statul asiatic nu transmite inca presiuni inflationiste economiei mondiale, in conditiile in care bunurile alimentare reprezinta doar 3% din exporturi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.